Dacia Logan de lux, mașina care sigur te-ar impresiona

Dacia Logan de lux, mașina care sigur te-ar impresiona
Sursa foto: Puiu Nicolae

Dacia Logan de Lux este conceptul virtual al unui specialist în grafică 3D. Modelul nu există în realitate, dar dacă ar fi produs în serie, ai avea altă părere despre Dacia.

De când au pătruns pe piața din România tot mai multe mărci și modele de mașini, Dacia a început să fie privită cu o oarecare rezervă de români. Sunt găsite mereu motive mai mult sau mai puțin întemeiate: fie că e o mașină ieftină și proastă, fie că are un design simplu și neatrăgător.

Puiu Nicolae, ale cărui creații auto 3D le găsești pe contul său de Facebook, Trei Dstudiomax Puiu, s-a gândit în urmă cu ceva vreme să ofere o nouă perspectivă Daciei Logan. Ce-ar fi dacă ar exista și un Logan de Lux? Iar ideea a prins un contur mai mult decât superb.

dacia logan lux 3d

Dacia Logan de Lux ar avea mare succes la publicul din România dacă ar fi produsă calitativ și dacă s-ar respecta proiectul conceput de Puiu.

Atunci când privești imaginile, nu-ți dai seama că este vorba de marca Dacia, până în momentul în care vezi sigla. Cu o grafică desprinsă parcă din NFS Carbon, Dacia Logan de Lux pare să aibă linii inspirate de la Audi S7 Sportback și ceva de la Aston Martin, aș spune eu.

dacia logan lux 3d

Mai există o randare 3D a unui model sport, un autoturism cu două uși, decapotabil, care seamănă foarte bine cu modelele sport de la Mercedes. Designul lor este bine gândit și ajungi să te întrebi de ce nu este pus în aplicare de cei de la Dacia. Nu e vorba de înlocuirea modelelor ieftine, cu care brandul de la Mioveni s-a remarcat, ci doar de completarea catalogului cu o mașină sport sau de lux.

dacia logan lux 3d

Puiu a mai publicat un concept digital: un Logan Mini, care amintește de simpaticul Smart cu două locuri. Dacia Logan Mini ar fi mașina ideală pentru Bucureștiul aglomerat.

Dar, sigur, șoferii trebuie mai întâi să scape de prejudecățile cu privire la Dacia și să-și aleagă mașini potrivite nevoilor lor reale, nu după criteriul falei că au cea mai nouă limuzină Mercedes sau BMW care ocupă câte două locuri de parcare (aproape inexistente).

dacia logan mini 3d

De altfel, dincolo de ceea ce cred românii despre brandul autohton, acesta rămâne liderul de piață în România. În doar primele patru luni ale acestui an, Dacia a înregistrat vânzări record, iar cel mai cerut model este, evident, Logan.

Ne putem, totuși, mândri cu o versiune de lux, dar e produsă direct de Renault, pe platforma Duster. Este Dacia Duster de lux și e produsă doar pentru piața din Rusia. Prin 2020, modelul ar trebui să ajungă și prin Asia, în China și Coreea de Sud, dar pentru aceste state, va fi folosită platforma de la Clio.