Dacia electrică ar putea arăta așa. Planul vine de la Renault

Renault a prezentat un mini-SUV-ul electric low-cost, care promite o autonomie de 250 de kilometri și care ar putea fi următoarea Dacia electrică.

Conceptul se numește K-ZE, iar versiunea de serie va fi disponibilă din 2019 doar pe piața din China. Cu toate acestea, dacă va avea succes acolo, oficiali ai companiei au declarat că modelul ar putea fi adus și în Europa, însă deocamdată nu se știe dacă sub brandul Renault sau Dacia.

Șeful grupului Renault Carlos Ghosn a subliniat că mini-SUV-ul electric va costa mai puțin decât celelalte vehicule din acest segment, având un preț asemănător cu cel al modelelor concurente produse de firme chineze.

„Grupul Renault a fost un pionier pe piața electrică din Europa. Acum, introducem K-ZE, un mini-SUV accesibil și gândit pentru mediul urban”, a declarat Carlos Ghosn.

Tot el este cel care a precizat că încă nu știe dacă modelul va fi comercializat și în Europa. Alegerea pieței chineze pentru lansare este una logică, având în vedere că este cea mai mare din lume și că înregistrează cele mai mari vânzări ale mașinilor de acest tip.

Până când Renault se va decide dacă va aduce o Dacie electrică în Europa, la noi în țară a apărut deja primul Logan electric. Acesta a fost produs de compania producătoare de baterii auto, Rombat. Mașina nu este hibridă, ci 100% electrică.

Producția primei mașini electrice românești a avut loc în Bistrița, iar modelul ales a fost Dacia Logan, deoarece este cea mai vândută mașină de la noi.

Dănuţ Gabriel Marinescu, directorul Centrului de Cercetare pentru Ingineria Automobilului de la Universitatea Piteşti, a conceput o mașină electrică numită Sandero Electron. Cea mai interesantă parte este că Dacia lui electrică are un sistem de încărcare wireless.

renault model masina electrica dacia

renault model masina electrica dacia 4

renault model masina electrica dacia 3

renault model masina electrica dacia 2

Citește și:
Sursa: Digi24