Modelul Dacia Duster de vis despre care Renault n-a mai zis nimic

Modelul Dacia Duster de vis despre care Renault n-a mai zis nimic

Se face deceniul și lumea aproape a uitat de o Dacia Duster superbă. A fost prezentată înainte ca primul model să fie lansat pe piață.

Acest concept de Dacia Duster părea cât de cât realizabil când a fost prezentat. Prima și singura apariție a fost la salonul auto de la Bruxelles, în 2010. De atunci, nimeni n-a mai știut nimic de el. Poate ar trebui să ne aducem aminte aproape de salonul auto din Moscova, unde Renault va prezenta un automobil nou care ar putea ajunge, într-o formă sau alta, sub marca  Dacia.

dacia duster concept

Dacă această Dacia Duster ar fi acum lansat pe piață, ar fi cel mai futurist model din câte propune Dacia. Bine, ce-i drept, nici nu a mizat foarte mult pe design până acum.

Pentru că probabil ai uitat de el, m-am gândit să-ți aduc aminte de așa minunăție. Acest concept de Dacia Duster seamănă, din anumite puncte de vedere cu Land Rover LRX Concept, dar are și specificații care-l individualizează.

Partea din spate este complet diferită de ceea ce am văzut până acum la un Duster. Dacă n-ar fi existat emblema Dacia pe caroserie, dar și inscripția Duster de pe spate, n-ai fi ghicit niciodată că are vreo legătură cu marca legendară a României.

dacia duster concept

Chiar și cei care subestimează brandul auto românesc recunosc că rar vezi un SUV sau un crossover cu un design atât de atrăgător, care îmbină eleganța și forța. Deși, din imagini, ai impresia că e o mașină imensă, Duster Concept este la fel de lung ca o Dacia Logan, adică 4 metri și 25 cm, cu o lățime de un metru și 64 cm.

Aspectul său selenar nu se regăsește doar la exterior, ci te însoțește și în interior, unde îți oferă un ambient hi-tech. Îți dă impresia că te-ai afla într-o navă spațială, nu într-o mașină a secolului XXI, iar spațiul generos întregește avantajele confortului.

dacia duster concept

Conform specificațiilor inițiale, acest concept de Dacia Duster era gândit să fie și spațios. Bine, doar aspectul era singurul desprins din viitor, că motorizarea era cea disponibilă la data creației. Un motor de 1,5 dCi de 105 CP, cu transmisie automată în șase rapoarte, e deja banal.

[readmore]

Putem spera însă chiar și acum la o așa mașină electrică. N-ar rivaliza cu Model X de la Tesla, dar ar fi o gură de aer pentru marca românească.

Citește și: