Critica lui Jeremy Clarkson la adresa Dacia Duster e fenomenală

Critica lui Jeremy Clarkson la adresa Dacia Duster e fenomenală

Jeremy Clarkson, pasionat de mașini și mai cunoscut publicului de la noi prin emisiunea Top Gear, a testat Dacia Duster. Textul pe care l-a redactat despre mașina asta e cel puțin spectaculos.

Cumva surprinzător, critica lui Jeremy Clarkson la adresa Dacia Duster n-a atras atât de multe reacții negative pe cât m-aș fi așteptat. Deși românii sunt sensibili la critică externă, cum cel mai bine s-a văzut în cazul Simonei Halep, recenzia lui a fost publicată în The Times pe 29 iulie și încă nu s-a făcut multă gălăgie.

Oricum, dincolo de apărarea mașinii Dacia Duster și dincolo de atacuri la adresa lui Clarkson doar pentru că-i place să scrie la limita jignirilor, textul final e interesant. Ca să-l parcurgi în original îți trebuie abonament la publicația britanică. E însă tradus de două publicații din România (le găsești la finalul articolului). Mai jos găsești câteva fraze frumoase.

Poate cea mai dură descriere pentru Dacia Duster: „Îți asumi că totul a fost făcut din cutii reciclate de CD-uri, într-un atelier murdar din Vietnam, de copii-sclavi”

O descriere ceva mai soft: „De fapt, Duster este făcut de cele câteva persoane care încă mai trăiesc în România, folosind unelte și piese de care proprietarul Dacia, Renault, nu mai are nevoie demult”.

Dacia Duster e ieftină, până când începe să fie scumpă: „Oamenii care s-au urcat în această mașină au remarcat vopseaua oribilă, au râs de calitatea tuturor butoanelor. Eu le-am închis gură spunând că e o mașină off-road care costă mai puțin de 10 mii de lire sterline. Din păcate, când m-am așezat să scriu asta, mi-am pus ochelarii și mi-am dat seama că versiunea Confort (cu 4×4 – n.r.) costă 15.195 de lire sterline”.

Navigația pe-o mașină în 2018 e cvasi-inutilă: „Peste asta (prețul de mai sus – n.r.) se așteaptă să plătești 495 de lire pentru hidoasa vopsea aurie și – ia-o p-asta – 90 de lire pentru hărțile vest-europene ale navigației. Serios? Adică, dacă nu dai 90 de lire celor de la Dacia, Duster n-o să-și găsească drumul decât către Letonia?”

Dacia Duster cu bine și cu rău: „Mașina pe care am testat-o a avut tracțiune integrală, dar, în loc ca Dacia să pună o cutie de viteze care să se potrivească, a folosit una cu trepte «scurte». Nu știam ce să fac, chiar nu știam ce să fac! Din treapta a patra, lucrurile au revenit la normal. Apoi trebuie să treci direct la a șasea, pentru că a cincea este inutilă. Nimeni nu va conduce vreodată o Dacia Duster liniștit. Ori cu demnitatea lui intactă. Dacia Duster are personalitatea unui felinar sau a unei mașini de spălat. Permite-mi să spun asta: nimeni nu-i va da Duster-ului său un nume drăguț.”

[readmore]

Mașinile second-hand sunt mai bune decât Dacia Duster: „Îmi pare rău: aș cumpăra mai degrabă un Range Rover Evoque sau un BMW X3 sau Audi Q5 folosit”.

Critica lui Jeremy Clarkson, tradusă în română:

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: