Dacia Duster de curse? Cum ar fi mașina românească în competiția Lamborghini

Dacia Duster de curse? Cum ar fi mașina românească în competiția Lamborghini
Sursa foto: FOTO cipriany via DeviantArt

Dacia Duster în competiție cu Lamborghini Urus ar fi un vis devenit realitate pentru iubitorii brandului românesc, dar și o cursă amuzantă. Deja intuiești rezultatul competiției…sau poate că nu?

După ce a văzut cât de populare și de căutate sunt SUV-urile, mai ales pe piața din Europa, Lamborghini s-a gândit să ofere și clienților lor exclusiviști un 4×4 de lux cum nu mai întâlnești la niciun brand.

Dar, pentru că Lamborghini nu se poate distanța de ideea curselor de mașini, prin luna martie a acestui an, reprezentanții companiei au aruncat o vorbă care s-ar putea să devină realitate: un Lamborghini Urus de curse, primul SUV destinat pistelor de competiție.

lamborghini urus

Compania a pregătit deja un concept: Urus ST-X. Este modelul care se află deja în catalog, cel cu 650 de cai-putere, dar echipat pentru Federația Internațională de Automobilism din 2020, din Europa și din Orientul Mijlociu.

La prima vedere, conceptul în sine de SUV de curse sună destul de ciudat, dar s-ar putea să fie mai interesant decât pare. Dacă mașinile sport oferă un spectacol de excepție când intră în competiție, de ce nu ar putea și SUV-urile?

Dacia Duster model curse
FOTO cipriany via DeviantArt

Prin urmare, n-ar fi rău dacă am vedea, poate, ipotetic desigur, o cursă între Lamborghini Urus și Dacia Duster echipate pentru o asemenea competiție.

Dacia Duster: motorizări

Dacia Duster model curse
FOTO cipriany via DeviantArt

În prezent, Dacia Duster oferă patru tipuri diferite de motorizări, atât pe benzină, cât și pe motorină:

Pe benzină:

  • Dacia Duster 1.6 16V 105 (4×2 și 4×4)

Pe motorină:

  • Dacia Duster 1.5 dCi 85 (4×2)
  • Dacia Duster 1.5 dCi 110 (4×2)
  • Dacia Duster 1.5 dCi 110 (4×4)
Dacia Duster model curse
FOTO cipriany via DeviantArt

N-ar fi chiar imposibil. Așa cum Lamborghini va converti un SUV într-o mașină de curse, de ce n-ar putea și Dacia să facă la fel cu Duster?

Într-un articol din iunie, ți-am prezentat o cursă între o Dacia 1310 4×4 de 500 de cai-putere și un BMW 335xd, iar competiția a fost chiar impresionantă.

Dacă nu îți mai amintești deznodământul, te invit să vizitezi pagina acelui articol aici.

Sursa: Jalopnik