28 dec. 2018 | 10:12

Cum va arăta racheta lui Elon Musk care promite să te ducă pe Marte

ACTUALITATE
Cum va arăta racheta lui Elon Musk care promite să te ducă pe Marte

Elon Musk a dezvăluit pe Twitter cum va arăta viitoarea navă spațială care va duce oameni pe Marte. Miliardarul a dat și câteva detalii tehnice despre navă și este, evident, încrezător că planurile sale de cercetare în domeniu vor schimba viitorul omenirii.

Desigur, momentan, nava nu este nici pe departe terminată. Imaginea publicată de Musk pe Twitter dezvăluie doar niște fragmente, dar el îți dă speranțe că se fac progrese și că ai putea avea șansa să pui piciorul pe suprafața Planetei roșii…dacă vei avea destui bani, evident.

Musk și-a rebotezat racheta. Nu se mai numește Big Falcon Rocket (BFG), ci Starship, pentru că, deși un nume mai scurt, e mai pompos și inspiră mai multă încredere.

Detaliul tehnic dezvăluit de Elon Musk e că nava spațială va avea un înveliș din oțel inoxidabil, la fel ca rachetele de tip Atlas. Dar, intuitiv, vehiculul spațial va fi făcut și dintr-o combinație de aliaje pentru că urmează să aibă o cu totul altă structură, față de navele construite până acum.

Starship va avea o dimensiune mult mai mare și, spre deosebire de cele de tip Atlas, va fi stabilizată pe platforma de lansare, chiar și atunci când nu este presurizată.

starship musk

Așa va arăta nava spațială promisă de Elon Musk

Musk te asigură că nava va fi gata prin primăvara lui 2019, iar primele teste vor avea loc prin luna martie sau aprilie.

Îți reamintesc că miliardarul investește masiv în compania SpaceX pentru dezvoltarea și unui program spațial de trimitere a echipajelor umane pe Marte. Musk a dezvăluit la un moment dat că vrea să fie printre primii oameni care va păși pe nisipul roșu de pe Marte, chiar și dacă ar fi să moară acolo.

Totuși, s-ar putea să nu se înghesuie prea mulți să-l însoțească în călătoria spațială, din diverse motive. Unul dintre ele ar fi prețul unui bilet, de cel puțin 200.000 de dolari.