26 feb. 2018 | 07:30

Cum transformi Live Photos în GIF, fără aplicații suplimentare

VIDEO ACTUALITATE

Dacă vrei să înveți cum transformi Live Photos in GIF pentru a le partaja mai ușor cu prietenii, e bine de știut că nu mai ai nevoie de aplicații suplimentare.

Odată cu iPhone 6S, cele mai noi telefoane ieșite din Cupertino nu au suferit schimbări de design. Au existat însă două funcții importante care au fost introduse pentru fanii ecosistemului creat de Apple. Spre deosebire de iPhone 6, iPhone 6S vine la pachet cu 3D Touch și Live Photos. 3D Touch este similar cu click dreapta pe computer și îți permite să accesezi meniuri contextuale în aplicațiile tale favorite. Implică să apeși un pic mai tare pe ecran. Atunci, ca și cum ai apăsa pe un buton fizic, vei simți un feedback sub formă de vibrație din partea telefonului.

Live Photos sunt mici clipuri de câteva secunde cu sunet pe fundal care te ajută să surprinzi mai bine un moment din viața ta. Pentru a vedea animația din spate în galeria ta de pe mobil, trebuie să apeși un pic mai tare pe ecranul telefonului, prin 3D Touch. Din păcate, dacă încerci să partajezi o imagine live cu cineva care nu este utilizator de iDevice-uri, are mari șanse să o vadă ca pe orice altă fotografie statică.

Într-o astfel de situație, cel mai bine ar fi să ai în vedere cum transformi Live Photos în GIF. Astfel, vei ajunge să ai niște fișiere animate cross-platform pe care le poți trimite oricui, le poți posta pe Facebook, Instagram, Twitter sau orice altă rețea de socializare, fără să-și piardă farmecul.

Pentru a face conversia din Live Photos în GIF, în primul rând, trebuie să intri la Imagini pe telefon și să deschizi fotografia live pe care o vrei transformată. Fă un swipe în sus cu poza pe ecran și vei avea acces la o serie de patru opțiuni pe care nu le-ai văzut probabil niciodată. Live este varianta standard, nemodificată.

”În buclă” transformă fotografia Live într-un Gif animat care se repetă la infinit. ”Ricoșeu” sau Boomerang îți transformă imaginea într-un GIF care merge până la capăt, de la capăt la cap și tot așa. Ultima variantă, Expunere Lungă, preia informația din fiecare cadru din Live Photo și o folosește pentru crearea echivalentului unei expuneri prelungite cu un DSLR.

Dacă optezi pentru În buclă sau Ricoșeu și apeși în stânga sus să te întorci în galerie, pe lângă albumele tale obișnuite, vei vedea un album nou intitulat Animații. Accesează-l, deschide unul dintre GIF-urile proaspăt create și partajează ca și pe toate celalalte poze, printr-un mesaj, email sau pe o rețea de socializare.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele