Google îți transformă imaginile live de pe iPhone în GIF-uri

Google îți transformă imaginile live de pe iPhone în GIF-uri

În cazul în care nu aveați suficient de multe aplicații create de Google pe iPhone, noua aplicație Motion Stills vă permite să transformații fotografiile live în animații GIF.

Cei de la Google sunt foarte eficienți când vine vorba de generarea de noi aplicații de mobil, chiar dacă există numeroase astfel de programe și servicii care sunt desființate anual din lipsă de utilizatori. Să sperăm că nu va fi însă și cazul Motion Stills.

Posesorii de iPhone 6S și iPhone 6S Plus au abilitatea de a crea Live Photos sau fotografii live. Acestea sunt niște mici secvențe animate de câteva secunde cu sunet ce capturează un moment din timp într-un mod mult mai atrăgător. Din păcate, respectivele clipuri sunt într-un format mai ciudat, proprietar celor de la Apple și nu vrea aveți multe opțiuni când vine vorba de partajarea lor cu prietenii.

Alternativa ar implica să le transformați în GIF, imaginile animate care există online încă de la începutul internetului. Pe lângă alte câteva soluții pentru această conversie care există deja, Google a lansat un utilitar gratuit intitulat Motion Stills. Acesta poate fi descărcat de pe AppStore-ul Apple folosind această adresă.

,,Am pionierat această tehnologie prin stabilizarea a sute de milioane de clipuri video și realizând animații GIF din secvențe de fotografii. Algoritmul nostru folosește programare liniară pentru a calcula calea virtuală a camerei ce este optimizată pentru recompunerea clipurilor video și a secvențelor de fotografii ca și cum ar fi filmate folosind echipamente de stabilizare, generând un fundal static sau realizând tranziții cinematice pentru eliminarea tremuratului.” Motion Stills nu face însă doar un singur lucru, ci are în spate un set complex de algoritmi pentru stabilizarea animației finale cu scopul de a-i conferi un aspect profesional. Se pune accent pe un fundal mai static, în timp ce în prim plan acțiunea va părea mai spectaculoasă. În mod evident, nu lipsesc opțiunile de partajare a rezultatului final cu prietenii.

Citește și:
Sursa: Ubergizmo