Google face viața mai ușoară amatorilor de Live Photos pe iPhone

Google face viața mai ușoară amatorilor de Live Photos pe iPhone

Fotografiile în format Live Photos sunt destul de ciudate din punctul de vedere al formatului, dar Google facilitează editarea și transformarea lor.

Odată cu iPhone 6S, Apple a introdus două elemente importante, funcția de 3D Touch și Live Photos. Fotografiile animate de 3 secunde pot fi destul de amuzante și au un potențial creativ semnificativ. Problema lor este că nu au putut fi partajate cu ușurință în același format animat. Ideal ar fi fost ca oficialii gigantului din Cupertino să creeze o aplicație dedicată pentru conversia și decupararea lor.

Soluția la problemă a venit însă de la echipa adversă. Google a lansat anul trecut în vară Motion Stills, o soluție simplă și elegantă pentru stabilizarea Live Photos și transformarea lor fără vreun compromis de calitate în GIF-uri. Adoptarea standardului internațional era foarte importantă, dacă ți-ai propus să partajazi Live Photos cu utilizatori de Android prin WhatsApp, Facebook sau orice altă aplicație de chat.

Partea bună este că Google continuă să actualizeze Motion Stills și a introdus câteva elemente foarte utile în cea mai recentă versiune. Schimbările au fost detaliate printr-o postare pe Google Plus. Ideea de bază este că veți putea să editați Live Photos fără a schimba neapărat formatul. Acest detaliu este relevant mai ales dacă le expediați unor prieteni prin iMessage și aceștia vor să apese pe ele pentru a activa animația.

În plus, noua aplicație gratuită disponibilă în AppStore permite ajustarea adâncimii de culoare, introduce un algoritm de stabilizare mai performant și elimină automat momentele nedorite precum cel în care strecurați telefonul înapoi în buzunar. Dacă obișnuiți să vă faceți backup la poze prin Google Photos, e bine de știut că fotografiile Live sunt acum găzduite fără conversie, în formatul lor nativ pe serviciul gigantului din Mountain View. Deși la ora actuală acest detaliu este din ce în ce mai irelevant, este bine de știut că Motion Stills nu are nevoie de o conexiune la internet pentru a funcționa.

Citește și: