Cum încearcă Apple să te facă să uiți de căștile cu fir pe iPhone

Cum încearcă Apple să te facă să uiți de căștile cu fir pe iPhone

Apple vrea să te facă să uiți de căștile cu fir și să-i cumperi noile AirPods rezistente la apă și pe care le poți utiliza departe de telefon.

Apple te-a familiarizat deja cu căștile acelea micuțe fără fir, dar care nu se bucură de prea mult succes pentru că sunt prea scumpe și nici nu sunt prea practice, având în vedere că se întâmplă să-ți cadă din urechi și le poți chiar pierde, dacă nu-s legate de fir.

N-am fost niciodată prea încântat de acest tip de căști, chiar dacă eliminarea firului este o aparentă încântare. Apple promite să continue dezvoltarea acestor AirPods și să lanseze anul viitor pe piață unele noi, îmbunătățite.

Gigantul din Cupertino lucrează la niște căști wireless care să acopere în totalitate sunetele exterioare, adică să rămâi concentrat doar asupra muzicii pe care o asculți și să fie și rezistente la apă. Sigur, nu e vorba de o rezistență în adevăratul sens al cuvântului, adică nu vei putea să înoți cu ele. Rezistența e valabilă mai mult în cazul ploii și transpirației.

În plus, Apple vrea să ofere clienților săi niște căști wireless pe care să le poți folosi cât mai departe de iPhone sau iPad. Adică, dacă tot sunt wireless, să simți cu adevărat că nu ești „legat” de telefon când asculți muzică. Să lași smartphone-ul în dormitor, dar tu să poți asculta muzică chiar dacă te duci în altă cameră sau afară, în grădină.

Căștile nu vor apărea însă mai devreme de 2019, iar cel mai mare dezavantaj va fi, desigur, prețul, care se anunță mai mare decât cel al actualelor AirPods, de vreo 160 de dolari.

Și dacă nu ești un mare fan al căștilor wireless care se introduc în ureche, Apple pregătește și căști care acoperă urechile, din acelea care-ți stau bine prinse pe cap și îți oferă o mult mai bună sonorizare. Apple vrea să rivalizeze cu marii producători în domeniu și s-ar puta ca acest model să fie lansat până la sfârșitul acestui an.

Citește și:
Sursa: Bloomberg