Cum dezactivezi autocorectarea textului și scapi de sugestii la tastare pe Android

Dacă obișnuiești să faci multe greșeli la redactarea pe mobil din cauza tastaturii virtuale, ar fi bine să înveți cum dezactivezi autocorectarea textului pe Android.

Indiferent dacă ești utilizator de iPhone sau Android, sistemul de operare vine la pachet cu o tastatură virtuală inteligentă. Aceasta încearcă să te ajute să fii mai eficient la tastare. Îți sugerează cuvintele pe care ți le-ai dori înainte să termini, iar dacă faci greșeli de ortografie mai mici sau mai mari, ți le corectează automat.

Întregul mecanism pare să fie ideal. Din păcate, în funcție de limba pe care o folosești cel mai des la tastare, s-ar putea să te confrunți cu probleme mai mult sau mai puțin dureroase. Nimeni nu-și dorește să-i scrie mamei sau soției un mesaj cu niște cuvinte care s-ar putea să ducă la un conflict pe termen lung. Din păcate, sunt multe situații în care autocorectarea textului pe care îl scrii pe smartphone nu se reflectă în rezultate previzibile.

Din fericire, poți afla destul de ușor cum dezactivezi autocorectarea textului și scapi de sugestiile la tastare care ți-ar putea ocupa spațiu inutil deasupra tastaturii virtuale. Partea proastă este că utilizatorii de tastaturi virtuale terțe trebuie să urmeze alți pași pentru dezactivarea autocorecției, iar având în vedere numărul imens de tastaturi din Google Play, este destul de dificil să surprinzi toate scenariile într-un tutorial.

În acest caz particular, voi detalia cum scapi de autocorectarea textului dacă ești utilizator de Gboard sau Google Keyboard. Cea mai populară tastatură virtuală vine preinstalată pe un număr mare de smartphone-uri cu Android, dar dacă îți lipsește, o poți descărca folosind acest link.

După instalare, intră în Settings sau Setări la secțiunea Setări Avansate. De aici te interesează Limbă și metodă de intrare (Language and input methods).  La tastatură curentă, asigură-te că ai selectat Gboard. Revino în meniul anterior și apasă pe Gboard, un pic mai jos. Fă un tap pe Corectarea Textului și apucă-te să debifezi tot din această pagină. Eu am lăsat doar Scriere automată cu majuscule și Spațiu dublu pentru punct, ultimele două funcții din partea de jos a meniului. Orice modificări efectuate aici se aplică în timp real.

Alexandru Puiu
20:45 29.04.2018
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video