Gboard: Cea mai utilă tastatură pe iPhone este făcută de Google

Gboard: Cea mai utilă tastatură pe iPhone este făcută de Google

Google a lansat foarte multe aplicații pentru iPhone în ultimii ani, dar Gboard întruchipează primul efort al companiei în direcția unei tastaturi virtuale dedicate platformei Apple.

Deși sunt greu de imaginat toate motivele pentru care gigantul din Mountain View a lansat o tastatură virtuală de iOS, Gboard este o nouă tastatură pe care ne-o dorim și noi. Aceasta ilustrează o serie de servicii ale companiei americane într-un format foarte accesibil. Mulți au clasificat-o ca fiind o formă de Google Now on Tap pentru iOS.

În contextul în care Google nu poate să-și ancoreze propriul asistent virtual în sistemul de operare preinstalat pe iDevice-uri, prin intermediul Gboard au găsit alternativa facilă la o problemă arzătoare. Prin doar câteva atingeri, aveți acces la un amalgam de funcții mai mult sau mai puțin utile care, între timp, au devenit sinonime cu gigantul din Mountain View.

GIF-uri, emoticoane, căutări, trimiteți de informații și multe alte particularități sunt ancorate în această nouă tastatură virtuală aparent banală. Dintr-un punct de vedere, vă oferă acces pe iPhone la o parte semnificativă din funcționalitatea Google Now, doar că în loc să folosiți comenzi vocale pentru a ajunge la ceea ce căutați, folosiți atingeri. În plus, Gboard vă scapă de stresul săritului dintr-o aplicație în alta cu scopul pentru acțiuni simple sau informații nu foarte detaliate pe marginea unui subiect.

Dacă în mod normal cineva v-ar întreba adresa unei locații, ar trebui să renunțați la ce făceați în acel timp, să intrați în browser, să inițiați o căutare și să vă rugați că printre primele rezultate s-a strecurat și informația care vă interesează. Gboard este soluția cea mai simplă într-un număr semnificativ de scenarii similare. Țineți apăsat pe logoul Google de pe noua tastatură, puneți întrebarea dorită și copiați rezultatul obținut sau pasați-l mai departe prin WhatsApp, SMS sau orice altă platformă de chat.

Tot Gboard vă permite să scrieți foarte rapid prin swipe-uri, să trimiteți emoticoane prietenilor sau GIF-uri. Deocamdat[, nu e disponibilă și la noi, dar probabil că lucrurile se vor schimba în curând. Veți putea folosi acest link de AppStore pentru a vă instala și voi noua tastatură virtuală gratuită.