FOTO Cum arată pozele făcute cu o lentilă din gheață polară

Lentilele pentru aparatul foto nu trebuie să fie neapărat tăiate din sticlă cu precizie nanometrică; cu puțin efort, ai putea să faci una chiar din gheață.

Într-adevăr, sună destul de interesant să ai o lentilă din gheață pentru aparatul foto, dar ar trebui să-i oferi un mediu prielnic. Temperaturile de folosire trebuie să fie cu mult sub zero grade, ca să poți fotografia.

Mathieu Stern este un fotograf care n-a stat prea mult pe gânduri și a creat o lentilă foto din gheață polară. Dacă ți se pare dificil, poți fi sigur că n-a fost o treabă deloc ușoară pentru acesta. Într-o postare de pe propriul site, acesta spune că are o pasiune către ideea de creere a lentilelor ciudate. Crearea uneia din gheață e o idee pe care acesta a avut-o de-a lungul ultimilor ani.

fotografii lentila gheata

”Lentila aisberg” a necesitat inițial un obiectiv printat 3D. Astfel, Stern avea capacitatea de a folosi lentila pe propriul aparat Sony. Dincolo de asta, fotograful a trebuit să și modifice o unealtă pentru crearea sferelor de gheață, astfel încât să poată îngheța apa într-o formă potrivită.

fotografii lentila gheata

După ce a trecut de aceste obstacole, Mathieu Stern a mai fost nevoit să găsească un aisberg care să aibă gheață pură. Provocarea l-a adus până în Islanda pe acesta. A ajuns la Diamond Beach, la aproximativ 350 kilometri distanță de capitala Reykjavik. Condițiile de la fața locului au necesitat cam 45 de minute pentru crearea unei lentile, iar primele patru s-au spart.

fotografii lentila gheata

Din fericire, la a cincea încercare a reușit să creeze o lentilă potrivită, dar a trebuit să se grăbească. A avut doar 60 de secunde la dispoziție pentru fotografie, înainte ca lentila să înceapă să se topească suficient cât să devină inutilă.

”Desigur, nu sunt la fel de clare ca cele create cu un obiectiv adevărat, dar e fascinant să te gândești că e vorba de o lentilă din gheață”.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: