Cum arăta Disneyland vara în urmă cu aproape 50 de ani

Cum arăta Disneyland vara în urmă cu aproape 50 de ani
Sursa foto: Jordan Smith Collection/Mental Floss

În vara anului 1969, un tânăr cuplu a petrecut o zi la Disneyland-ul din California, iar astăzi pozele făcute în acea zi au făcut înconjurul lumii, pentru a-ți arăta cât de diferit era celebrul parc de distracții în acea vreme.

Larry Syverson, omul din spatele fotografiilor, avea 20 de ani când a mers la Disneyland în 1969, alături de iubita sa, Judy, în vârstă de 19 ani. „Țin minte că am stat acolo 15 ore, am stat de la deschidere până la închidere – de la zece dimineața la unu noaptea – și eram constant ocupați”, a povestit Syverson pentru CNN Travel.

Aproape cincizeci de ani mai târziu, Larry și Judy sunt căsătoriți și au patru fii mari. Ei au redescoperit pozele și au hotărât să se întoarcă puțin în timp, în vremea când prea puțin conta cât de clare erau fotografiile, ci mai degrabă ce se afla în ele.

Conform lui Syverston, fotografiile nu au fost făcute cu intenția de a fi arătate lumii. „Era de fapt o cale de a-mi aminti ziua cu Judy și cu mine, deși acum, privind înapoi […], sunt un fel de capsulă a timpului drăguță”.

La sfârșitul anilor 1960, bărbatul era pe atunci un student cu o slujbă de vară în Los Angeles. Iubita sa venise să îl viziteze. Cei doi au petrecut o zi la Disneyland, au vizitat Universal Studios și demult-închisul Japanese Village and Deer Park. Syverson a subliniat felul în care s-a schimbat modul în care oamenii împărtășesc aspecte ale vieții lor în ultimele cinci decenii. Spre exemplu, majoritatea studenților de acum ar posta cu prima ocazie fotografii cu ei la Disneyland. Pentru ei, scopul nu este de a păstra o amintire frumoasă, ci de a le arăta prietenilor virtuali ce bine o duc ei.

Syverson nu folosește Instagram, dar are un cont pe Flickr, unde postează de câțiva ani fotografii cu călătoriile sale recente. Când și-a amintit de fotografiile de la Disneyland, s-a gândit că mai mulți oameni ar putea fi interesați de ele. Mai jos găsești o parte din ele.

disneyland poze vechi
O fotografie cu Judy (fata în rochie roz din stânga), în timp ce mergea spre caruselul It’s a Small World
disneyland poze vechi
Caruselele The Rocket Jets din Tomorrowland și the PeopleMover, care au fost închise în anii 1990
disneyland poze vechi
Judy în fața caruselului Matterhorn Bobsleds, care funcționează și astăzi
disneyland poze vechi
Judy la intrarea în Disneyland
disneyland poze vechi
Judy în piața New Orleans, care există și astăzi
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: CNN Travel