Programul care te ajută să-ți transformi fotografiile tale în animații

Programul care te ajută să-ți transformi fotografiile tale în animații

Ai vrut vreodată să faci o animație din mai multe cadre, dar te simțeai depășit de toți pașii pe care trebuia să îi urmezi? Corel a lansat acum programul PhotoMirage, care îți va permite să transformi orice fotografie într-o animație credibilă.

Programul este valabil doar pentru Windows și transformă în .gif, .wmv sau .mp4 orice imagine statică. Cum funcționează PhotoMirage? Practic, tu trebuie să plasezi niște puncte de animație deasupra unei imagini, iar apoi să stabilești în ce direcție vrei ca software-ul să animeze acei pixeli. Trebuie să te hotărăști și asupra punctelor ancoră, niște puncte care transmit programului pixelii pe care să îi lase neatinși.

Programul nu implică vreun algoritm special cu inteligență artificială, ci doar mută pixeli în funcție de setările alese de utilizator. În acest fel, poți face ca norii dintr-o poză să se miște încet pe cer sau un râu să curgă. PhotoMirage blurează puțin mișcarea din imagini, motiv pentru care momentan, cele mai bune animații rezultă din imagini cu mișcarea blurată a norilor sau a apei.

În PhotoMirage, poți crea cinemagraph-uri (iamgini statice în care doar un anumit element se mișcă, formând o animație sau un videoclip) fără să fii vreun expert. De obicei, aceste cinemagraph-uri sunt create pornind de la un videoclip, dar software-ul de la Corel va schimba acest lucru. Programul este compatibil cu mai multe formate de imagine, precum .jpeg, .png, .raw și .tiff.

Cei de la Corel au spus că interfața programului este suficient de simplă pentru a permite începătorilor să o folosească cu ușurință, dar cuprinde opțiuni avansate (de tipul layer-elor de vizibilitate) care să îi mulțumească și pe experți.

Programul nu va putea anima și persoane, din moment ce mutarea unor pixeli nu poate crea rezultate identice cu cele ale unui video. Corel nu este prima companie care încearcă să revoluționeze procesul de creație a cinemagraph-urilor. Startup-ul Plotagraph a creat un program omonim, care te ajută să obții efecte asemănătoare cu cele din PhotoMirage.

PhotoMirage costă 70 de dolari și este disponibil pentru Windows 7, 8, 8.1 și 10.