Galerie foto de colecție: cum ar fi arătat tehnologia din prezent în anii ’80

Galerie foto de colecție: cum ar fi arătat tehnologia din prezent în anii '80

În funcție de când te-ai născut, e posibil să îți amintești de pagere, camere de unică folosință, casete și alte tehnnologii care făceau ravagii prin anii ’80-’90.

Astăzi avem însă Facebook, Instagram, Netflix și Spotify să ne livreze informații, fotografii, filme și muzică oricând vrem. Zilele în care era o realizare să deții un Walkman sunt de mult timp apuse. Artistul londonez Thomas Ollivier, de la compania de publicitate Tom le French, a vrut să readucă însă la viață frumusețe retro a dispozitivelor din acele vremuri și să o îmbine cu tehnologia din prezent, într-o serie de fotografii numită „Re:Birth”, pe care o găsești aici.

Ollivier a recreat invențiile favorite ale oamenilor din anii ’80, imprimându-le cu paletele de culori și logo-urile giganților tehnologici din prezent. Exercițiul său de imaginație îți arată cum produsele software din prezent ar fi arătat înainte ca World Wide Web să devină mainstream.

Astfel, Facebook ar fi un pager, Google un computer de jucărie, Whatsapp un walkie-talkie, Instagram o cameră de unică folosință, Adobe Illustrator o tăbliță de desenat, Netflix un Viewmaster, iar Snapchat un dispozitiv portabil de gaming.

Colecția artistului de fotografii este impresionantă din mai multe puncte de vedere. Pe de o parte, te fascineză cu creativitatea și ingeniozitatea de care dă dovadă. Pe de altă parte, îți arată cât de departe a ajuns tehnologia în ultimii 40 de ani.

Mai jos poți vedea întregul proiect artistic al lui Ollivier:

tehnologia in anii 80
Ollivier și-a imaginat Facebook drept un pager, un dispozitiv wireless care primește și îți arată mesaje text sau vocale. În versiunea lui, îți transmite că nu ai niciun like.
tehnologia in anii 80
Google ar fi fost un computer de jucărie – exact acel computer la care visau toți copiii care voiau să se simtă cool.
tehnologia in anii 80
Artistul s-a gândit că Whatsapp ar fi reprezentat cel mai bine de un walkie-talkie, transmițătorul radio portabil care a fost folosit pentru prima oară în Al Doilea Război Mondial.
tehnologia in anii 80
Instagram este asociat cu camerele de unică folosință. Acele camere nu erau prea utile, din moment ce le foloseai doar o dată, dar te făceau să te simți boem.
tehnologia in anii 80
Poate nu surprinzător, Adobe Illustrator ar fi fost acea tăbliță de desenat pe care copiii născuți în anii ’80 și ’90 o primeau cadou la fiecare Crăciun.
tehnologia in anii 80
Viewmaster-ul este, practic, stereoscopul pe care îl aveau bunicii. Cu el puteai vedea imagini 3D și, în perioada lui de glorie, era mai ceva decât televizorul – cam cum este Netflix acum.
tehnologia in anii 80
În concepția lui Ollivier, Snapchat ar fi fost un dispozitiv portabil de gaming. Într-un fel sau altul, aplicația este mai mult un joc – unul foarte narcisist, ce-i drept.
Citește și:
Sursa: Mike Shouts