Tot ce nu știai despre grupurile de chat de pe Facebook Messenger

Tot ce nu știai despre grupurile de chat de pe Facebook Messenger
Sursa foto: Softonic

Poate că iubești grupurile de chat de pe Facebook Messenger, poate le urăști și abia aștepți momentul să apeși pe „Leave Group”, dar cert este că au ajuns parte integrală din viața multor utilizatori.

Cei de la The Verge au vorbit cu Asha Sharma, șefa departamentului de produse de consum la Messenger Facebook pentru a înțelege mai multe despre grupurile de chat Messenger – cât de importante sunt ele pentru oameni și de ce unii aleg să le părăsească fără motiv.

Sharma a explicat că popularitatea grupurilor a crescut în ultimul timp. „Vedem multe conversații individuale, dar mai recent, am văzut cum conversațiile de grup au început să crească”, a explicat aceasta. „Deci cred că anul trecut se creau 2,5 milioane de grupuri în fiecare zi, iar acel număr a crescut enorm de atunci”.

Grupurile de pe Messenger sunt destul de rapide și realizează tranziția dintre real și virtual într-un mod subtil, după cum a subliniat Sharma. „Am investit în multe caracteristici noi pentru a face [Messenger-ul un instrument] mult mai bogat pentru a fi folosit de oameni în conversațiile lor”, a subliniat ea.

Totuși, de ce pleacă oamenii de pe grupurile acestea, dacă ele sunt atât de grozave? Sharma crede că acest lucru are mai multe explicații. „În general, pentru grupurile din viața reală, dacă oamenii părăsesc o discuție de grup, este din cauză că sunt ocupați”, a spus ea. „Este din cauză că nu mai este relevantă. Este din cauză că au terminat de ascultat. Ei simt că nu mai pot contribui, iar în viața reală, oamenii vor pleca pur și simplu din cameră când se întâmplă asta. Cred că […] discuțiile de grup de pe Messenger au un format similar cu cel din realitate, așa că atunci când oamenii părăsesc grupurile, se întâmplă de obicei din aceleași motive”.

Deși cei de la Facebook nu au nicio opțiune care să le ceară oamenilor care dau „Leave Group” un motiv care să îi lămurească pe cei rămași în grup, Sharma a spus că nu este ieșită din discuție posibilitatea aceasta. Soluția alternativă a Sharmei pentru cei care vor să iasă dintr-un grup de Messenger este să dea Mute la conversație pe o perioadă nedefinită, pentru a lua o pauză de la interacțiunile din acel grup.

Sursa: The Verge
Etichete: