Filmele Netflix ajung și în cinema. De ce o să conteze mai mult treaba asta

Filmele Netflix ajung și în cinema. De ce o să conteze mai mult treaba asta
11:10 04.11.2018

Netflix este cunoscut pentru faptul că nu a cedat ispitei de a lansa filme în cinematografe – cel puțin până acum.

În trecut, au existat destul de multe critici din partea mai-marilor de la Hollywood, aduse gigantului Netflix. Concret, Steven Spielberg a declarat pentru ITV News că filmele lansate de serviciile de streaming nu ar trebui să fie eligibile pentru Oscaruri. Cristopher Nolan a vorbit cu IndieWire și a spus că niciodată nu ar lucra cu Netflix. Festivalul Cannes a interzis filmele Netflix din competiție.

Într-un final, Netflix a hotărât să lanseze filme și pe marele ecran – doar că nu e atât de simplu. Filmele vor apărea doar într-o anumită selecție de cinematografe. Ele vor fi distribuite pentru puțin timp, iar apoi vor fi retrase, pentru ca oamenii să se uite la ele online. Motivul din spatele deciziei este simplu – cei de la Netflix vor să aibă și ei o șansă la ceremoniile de premiere.

Spre exemplu, pentru ca un film să fie luat în considerare pentru Oscaruri, este nevoie să fie difuzat în cinematografe cel puțin șapte zile consecutive, de câte cel puțin trei ori pe zi, cu cel puțin o ecranizare între orele 6 și 10 seara pe zi.

Astfel, filmul „Roma”, regizat de Alfonso Cuarón (regizorul din spatele filmului „Gravity”) va apărea în cinematografe pe 21 noiembrie și va rula vreme de trei săptămâni, după cum arată Variety. Alte două filme cu speranțe de Oscar de la Netflix, care vor fi lansate doar pentru o săptămână în cinematografe, sunt „The Ballad of Buster Scruggs” (8 noiembrie), realizat de frații Coen, și „Bird Box” (13 decembrie), realizat de Susanne Bier.

„Am avut parte de reacții copleșitoare la toate filmele noastre în acest sezon de festivaluri„, a spus șeful de film de la Netflix, Scott Stuber. „Prioritatea Netflix sunt membrii noștri și producătorii noștri de film, și aducem inovații constante pentru a-i deservi pe aceștia”.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Sursa: Mashable
Etichete: