VIDEO Cubul Rubik pe care nici măcar nu trebuie să-l mai rezolvi

Când vine vorba de rezolvarea unui cub Rubik, accentul se pune de obicei pe viteză și nu neapărat pe modul de rezolvare în sine.

Evident, ca să rezolvi rapid un cub Rubik, trebuie să cunoști algoritmi de rezolvare și ar trebui să-ți meargă și degetele. Recordurile mondiale sunt de doar câteva secunde, iar important e să fii cât mai rapid, fără să conteze prea mult ce și cum ai rotit, dacă știi să o faci.

Totuși, un cub Rubik care se rezolvă singur nu va impresiona prin viteza cu care se întâmplă asta, ci prin modul de operare în sine. Tot ce ar trebui să faci ar fi să ții cubul de un colț, iar apoi acesta își va vedea de treabă și se va aranja de unul singur.

Pe canalul de YouTube Human Controller găsești un cub Rubik care se rezolvă singur într-un mod foarte elegant. Japonezul din spatele contului de YouTube a creat un nucleu personalizat printat 3D, unde se regăsesc și câteva servomotoare, iar mișcările sunt coordonate prin intermediul unui Arduino.

Sunt mai multe videoclipuri cu acest cub, dar cel mai impresionant e cel în care creatorul ține cubul de un colț, în timp ce restul componentelor se mișcă pentru a rezolva toate fețele.

Creatorul a mai postat și alte imagini și clipuri în care apare cubul motorizat, astfel că poți să înțelegi cum au fost introduse toate componentele în interior, astfel încât cubul să își păstreze dimensiunile originale.

Proiectul nu e tocmai nou; acum un an și jumătate, Human Controller a mai postat un videoclip cu un astfel de cub, doar că acela era mult mai mare decât cel din prezent.