Cubul Rubik este rezolvat într-o fracțiune de secundă de un robot [VIDEO]

Cubul Rubik este rezolvat într-o fracțiune de secundă de un robot [VIDEO]
George Stanciu
George Stanciu
11:00 12.11.2016

Cubul Rubik este acel gen de jucărie pe care fie îl rezolvăm, fie îl abandonăm într-un sertar după ce ne-am enervat câteva ore sau zile cu el.

E posibil ca, de-a lungul timpului, să fi găsit o metodă prin care să reușești să rezolvi Cubul Rubik în câteva minute, iar dacă ești un maestru al acestuia, câteva secunde îți vor fi de ajuns. Cu toate acestea, un robot este gata să te provoace oricând și este în stare să-ți dovedească faptul că mașinăriile sunt mai presus de om.

Roboții care rezolvă Cubul Rubik nu sunt o noutate, însă cel mai recent eveniment de acest fel ne-a arătat că un robot poate să stabilească un record mondial mai repede decât putem noi să spunem ”uau”. Robotul despre care vorbim se numește Sub1 Reloaded și a fost expus la târgul Eletronica din Munchen, Germania. Acesta a repetat rezolvarea de-a lungul săptămânii, uimindu-i pe vizitatori, arată digitaltrends.com.

Pentru a începe tentativa de depășire a recordului, un asistent a apăsat un buton pentru a declanșa diafragmele din setul de senzori ai robotului. Timpul deja trecea în acest moment, iar Sub1 Reloaded a analizat poziția fiecărui pătrat colorat, înainte să își folosească brațele motorizate pentru a rezolva cubul în 21 de mișcări.

Uitându-vă la videoclip, e posibil să vă întrebați cum de Cubul Rubik din film nu s-a blocat; acesta este un cub de viteză, care minimizează frecarea dintre piese în timpul rotațiilor, fiind folosit și în competiții.

Sub1 Reloaded a stabilit un record mondial de 0,637 secunde, depășind recordul de 0,887 secunde, stabilit de o versiune anterioară a robotului, cu un alt procesor. Recordul mondial pentru cel mai rapid cub rezolvat de un om este al lui Lucas Etter, ce a terminat treaba în 4,9 secunde. Cu toate acestea, în urmă cu o săptămână, Mats Valk a rezolvat un cub în 4,74 de secunde. Recordul acestuia, la fel ca al robotului, încă nu au fost confirmate de Cartea Recordurilor.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI