Coreea de Nord va găzdui o conferință despre criptomonede și blockchain

Coreea de Nord va găzdui o conferință despre criptomonede și blockchain

Sigur îți sună ciudat, însă Coreea de Nord va găzdui o conferință internațională despre criptomonede și despre blockchain.

Informațiile vin din presa sud-coreeană, care relatează că între 1 și 2 octombrie, Coreea de Nord va găzdui o conferință internațională despre blockchain.

Nord-coreenii vor să aducă laolaltă experți din câmpurile monedelor virtuale și blockchain-ului din întreaga lume, dar și reprezentanți ai companiilor locale.

Dincolo de toate, cel mai probabil e faptul că nord-coreenii vor să arate că au ceva de oferit în aceste domenii. În plus, participanții la conferință se vor întâlni cu reprezentanți ai instituțiilor de stat din Coreea de Nord. Mai exact, ziua de 3 octombrie a fost rezervată pentru aceste întâlniri și este o condiție pentru participarea la conferință.

Până acum, Coreea de Nord a avut o atitudine negativă față de criptomonede. Cu toate acestea, câteva informații apărute recent indică faptul că grupul de hackeri Lazarus ar putea avea originea în statul izolat.

În luna mai a acestui an, piața de criptomonede Bithumb, din Coreea de Sud, le-a interzis accesul vecinilor din nord. Deja, statul izolat este considerat o țară cu risc major în ceea ce privește activitățile de hacking legate de monede virtuale. Pare totuși că nord-coreenii vor să elimine percepțiile negative pe care restul lumii le are deja.

Va fi destul de interesant de urmărit modul în care conferința se va desfășura. Cu siguranță, participanții vor fi supravegheați pe tot timpul șederii în Coreea de Nord, ca să nu ajungă pe unde n-ar trebui. Pe de altă parte, trebuie apreciat faptul că aceasta pare să fie o nouă încercare din partea nord-coreenilor de a se deschide către restul lumii.

Citește și: