Exemplu de urmat: ce fac șoferii coreeni când traficul e blocat de un accident

Exemplu de urmat: ce fac șoferii coreeni când traficul e blocat de un accident

Încă o țară ne dă tuturor un exemplu de șoferie responsabilă și spirit civic. În această țară, accidentele par a fi luate în serios și fiecare șofer participă la salvarea victimelor.

În timp ce România încă ocupă un loc fruntaș în Europa când vine vorba de accidente, cetățenii altor țări cooperează pentru a facilita accesul poliției și a echipelor de descarcerare când văd un accident.

Un clip mai vechi, probabil din 2017, înregistrat de o cameră de supraveghere a surprins un accident într-un tunel din Coreea de Sud, care a blocat complet circulația.

Într-o astfel de situație, nu prea ai ce să faci. Nu poți înainta și trebuie să aștepți echipele de intervenție să rezolve problema. În cazuri mai grave, șoferii pot da o mână de ajutor și să salveze victimele, până ajung ambulanțele. Astfel de gesturi mai întâlnești și prin România, pentru că încă mai există indivizi care prețuiesc și viața celui de lângă ei.

Totuși, modul în care au reacționat sud-coreenii în tunel, este unic în întreaga lume.

În condițiile în care nimeni nu se mai putea strecura printre mașinile accidentate care blocaseră drumul, s-au format coloane de automobile care au rămas nemișcate.

La un moment dat, șoferii au început să ia atitudine și să se organizeze în așa fel încât să elibereze o cale prin mijlocul coloanelor pentru mașinile de poliție.

Fiecare șofer a început să-și dea mașina pe partea dreaptă, respectiv pe cea stângă a tunelului, iar unul dintre ei chiar i-a dirijat, ca să existe o coordonare perfectă.

Întreaga operațiune pare că a durat doar câteva minute, chiar dacă filmarea este dată pe repede înainte. În cele din urmă, mașinile de poliție au sosit rapid la fața locului pentru că n-au avut niciun obstacol.

Un exemplu similar poți întâlni și în Germania, unde există o lege specială, menționată în Codul rutier, care recomandă șoferilor să elibereze o bandă pentru echipele de intervenție atunci când circulația este foarte greoaie (nu neapărat când e aglomerație).