Compania care vrea să învețe copiii să își facă propriul computer

Compania care vrea să învețe copiii să își facă propriul computer

Startup-ul Kano și-a propus să învețe copiii din timp cum stă treaba cu scrierea de coduri într-o manieră distractivă. Mai nou însă, vrea să îi învețe încă ceva – mai exact, cum să își și construiască propriul gadget.

Ei au lansat astfel Computer Kit Touch, destinat copiilor cu vârste cuprinse între 6 și 13 ani și având prețul de 280 de dolari. Kit-ul conține un touchscreen de 10,1 inch și o tastatură wireless portocalie care are un trackpad inclus. Deși partea de touch devine din ce în ce mai importantă pentru produsele sale, Kano declară că tastatura rămâne o componentă importantă a aplicațiilor de codificare bazate pe text, pe care le oferă.

Computerul are o capacitate de 16 GB, dar atracția principală este update-ul pe care l-a primit software-ul de operare Kano OS, conform fondatorului companiei, Alex Klein. În 2017, Kano a îmbinat touch-ul cu tastatura într-un singur produs, în Computer Kit Complete, și a numit produsul un laptop do-it-yourself. Versiunea din 2018 seamănă mult cu cea anterioară, schimbările și îmbunătățirile fiind sesizabile însă dincolo de aparențe.

„Mișcările mari de anul acesta sunt avansarea software-ului și a ecosistemului de conținut”, a zis Klein. „Există, în mod evident, un upgrade mare de hardware cu noua abilitate de a-l atinge și lua cu tine. Am rafinat multe componente, am îmbunătățit viteza, viața bateriei. Dar de fapt, miezul este software-ul upgradat, care se integrează cu restul kit-ului”.

Klein a vorbit și despre ambițiile pe care compania le are în momentul de față. „În termeni de fonduri strânse, primim foarte multe, avem investitori grozavi în momentul de față”, a spus acesta. „Știm că magnitudinea acestei provocări în special – aceea de a demistifica tehnologia, de a deveni sinonim cu a învăța să codezi și să îți faci propriile computere – necesită sprijin signifiant și vom continua să ne păstrăm ochii în patru pe măsură ce creștem”.

Sursa: Tech Crunch