10 aug. 2018 | 14:00

Contul de Instagram care-ți arată că mai toți ducem aceeași viață

ACTUALITATE
Contul de Instagram care-ți arată că mai toți ducem aceeași viață

Mulți dintre noi ne bucurăm de fotografiile altora pe Instagram și o bună parte chiar postăm diverse imagini. Chiar dacă sunt unice în felul lor, unele se aseamănă între ele mai mult decât ai crede.

Dacă te apuci să dai scroll pe Instagram și ai ceva oameni pe care îi urmărești, s-ar putea să ajungi uneori în situația unui oarecare deja vu. Doar că nu asta e explicația, ci mai degrabă faptul că utilizatorii de Instagram trăiesc, într-o oarecare măsură, vieți similare.

Fie că vorbim de o imagine făcută de la intrarea într-un cort către un peisaj montan, fie că e vorba de un drum în mijlocul pădurii sau de un mic dejun bogat în fructe, toate ideile astea au fost fotografiate și răs-fotografiate de-a lungul timpului.

Un cont de Instagram are de gând să-ți arate cât de mult ne asemănăm la capitolul idei de fotografii. E vorba despre insta_repeat, un cont care are momentan 117 mii de urmăritori, care s-au abonat pentru a vedea și alte colaje, dincolo de cele 87 postate deja pe pagină.

Între postările adunate până acum vei reuși să recunoști, cu siguranță, cel puțin câteva scene pe care le-ai văzut și tu în feed-ul tău de Instagram. Poate că unii s-au inspirat de la alții pentru fotografii, în timp ce alți utilizatori consideră că au avut o idee originală. Oricum ar fi, vei vedea că majoritatea scenelor impresionante au fost deja pozate de zeci, sute sau chiar mii de ori.

Poate că la nivelul utilizatorilor de rând nu e o problemă o astfel de repetiție și lipsă de originalitate, însă în cazul unor așa-ziși influenceri care, de multe ori, primesc bani pentru postările lor, imaginile neoriginale ar trebui să le dea de gândit celor care investesc.

Poți accesa și urmări contul insta_repeat aici.