De ce e o prostie să folosești Facebook pentru conturile tale online

De ce e o prostie să folosești Facebook pentru conturile tale online

Facebook e un mod bun de a te înregistra pe diverse site-uri, ca să scapi de procesul anevoios, dar s-ar putea să ai și ceva probleme dacă faci asta.

Acum câteva zile, Facebook a descoperit că are o breșă de securitate care a afectat vreo 50 de milioane de utilizatori. Ca să nu înșir din nou toată povestea, o poți consulta mai pe larg aici. Problema e că atacatorii ar fi obținut acces și la profilurile pe care ești conectat cu contul de Facebook.

Atacatorii puteau obține acces complet la profilul tău, cu ajutorul unui token de acces, fără să aibă nevoie de alte detalii sau să treacă prin procese cum ar fi autentificarea n doi pași. Iar, odată ce ajungi logat pe profil, e ca și cum ai fi logat și pe celelalte pe care le-ai conectat cu contul tău.

Compania n-a fost însă foarte transparentă cu tot ce s-a întâmplat în acest caz. Totuși, nu-i o surpriză, dar poate că așteptările erau altele după scandalul cu Cambridge Analytica.

Pe lângă o astfel de problemă legată de conturile pe care le expui dacă îți pierzi contul pe rețea, mai apare o problemă. Uneori, s-ar putea să nu ai posibilitatea să renunți la conectarea prin Facebook.

Cel puțin în cazul Spotify, dacă ți-ai făcut cont cu ajutorul contului de Facebook, acestea două sunt legate permanent și nu vei putea să renunți la legătură, pentru un Spotify independent.

Atunci când Spotify s-a lansat, în 2011, puteai să îți faci cont doar cu Facebook, iar un an mai târziu au schimbat politica, fără să anunțe public asta. Totuși, sistemul inițial nu a fost înlăturat, astfel că nici la șapte ani distanță, nu poți renunța la contul de Facebook pe care l-ai asociat celui de Spotify.

Așadar, data viitoare când vrei să-ți faci un cont direct cu Facebook, ai putea prefera alternativa unuia făcut cu email, clasic.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: