Șeful Apple critică Google și Facebook așa cum toți ar trebui să facă

Șeful Apple critică Google și Facebook așa cum toți ar trebui să facă

Tim Cook nu se sfiește să-și arate dezacordul cu modul în care unele companii operează, iar acum o face din nou, față de Google și Facebook.

În cadrul unui interviu acordat celor de la Vice News, CEO-ul Apple s-a legat atât de Facebook, cât și de Google, fără să menționeze explicit vreuna din aceste companii. Ambele nume din industrie susțin că mai multe date personale sunt necesare pentru modelul lor de business, care se bazează îndeosebi pe venituri din reclame.

”Ideea e că unele companii vor să te facă să crezi că trebuie să-ți ia datele pentru a oferi servicii mai bune”, spune Cook, care adaugă că ”nu ar trebui să crezi așa ceva. Oricine îți spune asta doar te minte.”

Interviul lui Cook, care a avut loc acum 10 zile, este o parte din strategia pe termen lung a Apple de a se diferenția de alți rivali din piață. Această strategie e chiar mai relevantă acum, pe măsură ce apar temeri fondate cu privire la securitatea datelor personale.

În interviu, Tim Cook a repetat una dintre ideile de bază ale Apple, aceea de a colecta cât mai puține date cu putință. Pentru șeful Apple, confidențialitatea e una dintre cele mai importante probleme ale secolului 21.

Apple a anunțat recent că toate aplicațiile, inclusiv cele aflate în faza de testare, necesită o politică de confidențialitate. În paralel, Cook s-a angajat să țină discursul principal în cadrul unei conferințe a regulatorilor din domeniul confidențialității, care va avea loc în Bruxelles, pe 24 octombrie.

În același timp, Facebook se confruntă cu o nouă breșă de securitate, care a afectat cel puțin 50 de milioane de oameni. Google, în schimb, rămâne rezervată în privința dezbaterilor despre confidențialitate.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: barrons.com