Cum este analizat consumul de droguri prin canalizări

Cum este analizat consumul de droguri prin canalizări

Oamenii pot minți foarte ușor că nu au o problemă cu drogurile, însă canalizările orașelor îi pot da acum de gol. O tehnică inedită îți arată cum stau, de fapt, lucrurile.

Analiza apelor din canalizări ne arată care este tendința comportamentelor umane. Metoda este mai des folosită în Europa, însă a venit și rândul americanilor să fie expuși din acest punct de vedere, datorită unei cercetări.

Departamentul de sănătate și servicii umane din Statele Unite sugerează că mai mult de 28 de milioane de persoane cu vârste de la 12 ani în sus au consumat droguri în 2016 (inclusiv 12 milioane care au luat opioide). Bikram Subedi, profesor de chimie la Universitatea de stat din Kentucky și unul dintre cercetătorii principali ai lucrării crede că aceste numere au fost subestimate.

Împreună cu colegii săi, el a colectat date despre consumul de droguri prin testarea apelor din diverse canalizări din Kentucky. Cercetătorii spun că metodele convenționale de evaluare a consumului de droguri pot dura luni sau chiar ani.

Dr. Subedi mai spune că, de obicei, sunt folosite tot felul se statistici legate de criminalitatea asociată cu consumul de droguri, supradoze și sondaje care nu sunt întotdeauna corecte.

Potrivit rezultatelor actuale, consumul de droguri, inclusiv metamfetamină, cocaină și THC (principalul ingredient activ din marijuana) a fost mai mare în perioada sărbătorilor legale.

De asemenea, eșantioanele analizate au prezentat și dovezi ale opioidelor precum morfina și oxicodona. Dr. Subedi mai spune că tehnica care este utilizată mai frecvent în Europa, este rar folosită în Statele Unite. El speră ca împreună cu echipa sa să-și poată extinde studiul în zonele în care consumul de droguri ar putea fi mai mare și, în cele din urmă, să testeze mai multe canalizări din întreaga țară.

Citește și:
Sursa: The Outline