Țara în care Wizz Air a fost desemnată cea mai nepunctuală companie

Țara în care Wizz Air a fost desemnată cea mai nepunctuală companie
Sursa foto: Forbes.com

Atunci când vrei să pleci în concediu, alegerea unei companii aeriene este o decizie importantă, care te poate scuti de potențialii nervi cauzați de o eventuală întârziere.

În cazul în care ești interesat să afli care sunt companiile aeriene cele mai neserioase din acest punct de vedere, trebuie să știi că Wizz Air este fruntașă. Potrivit unei investigații, în Marea Britanie, Wizz Air a stat cel mai rău la capitolul punctualitate, scenariu care cel mai probabil nu a avut loc doar în această zonă.

Conform datelor Autorității Aviației Civile (CAA) din Marea Britanie, plecările operatorului de transport aerian au înregistrat o medie a întârzierilor din 2017 de 23 de minute. Cea de-a doua cea mai proastă performanță a fost realizată de Norwegian Air Shuttle, urmară de Vueling Airlines, Thomas Cook Airlines și BMI Regional. 

Clasamentul cuprinde 44 de companii aeriene care au avut cel puțin 2.000 de zboruri programate anul trecut pe aeroporturile din Marea Britanie.

Într-o notă ceva mai optimistă, cea mai punctuală companie a fost Scandinavian Airlines, cu o întârziere medie de doar șapte minute. Aer Lingus deține cel de-al doilea cel mai bun record și este urmată de Air France, Alitalia și Delta Airlines.

În ceea ce privește întârzierea medie înregistrată la nivelul tuturor zborurilor, aceasta a fost de 15 minute.

Un purtător de cuvânt al Wizz Air a declarat că există o serie de aspecte specifice aeroportului din Marea Britanie care contribuie la o performanță scăzută, comparativ cu restul rețelei. Printre problemele enumerate, aceasta a menționat infrastructura aeroportului și congestionarea spațiului aerian.

Oficiali ai Autorității Aviației Civile din Marea Britanie au afirmat că, în mod clar, punctualitatea contează pentru pasagerii companiilor aeriene și că au publicat aceste date cu privire la performanța operatorilor, pentru a le permite oamenilor să facă alegeri în cunoștință de cauză.

Sursa: The Guardian