Promoția falsă cu bilete Tarom îți arată cât de ușor fraierești oameni în 2017

Promoția falsă cu bilete Tarom îți arată cât de ușor fraierești oameni în 2017

Tarom oferă bilete gratis pentru avion. La fel și easyJet. De fapt, nici nu contează cine oferă, contează că sunt gratis, iar poporul de pe Facebook a crezut imediat. 

„Tarom Airlines oferă 2 bilete gratis TUTUROR! ca să sărbătorească cea de-a 22-a aniversare!”, acesta e mesajul în care s-au crezut suficienți români care stau pe Facebook, cât promoția falsă să devină virală. Dă Tarom bilete gratis? Evident că nu, și dacă ar da, ar face-o printr-un regulament bine stabilit, pe care să-l știe toată lumea, și ar presupune ceva efort din partea câștigătorului.

Chiar și în 2017, timpul și internetul au rămas un cerc plat în care oamenii cred că există companii care ar da orice gratis, fără să ceară nimic în schimb, doar pentru că se bucură c-au mai împlinit un an. N-a fost vorba doar de Tarom, ci și de easyJet și probabil că altele prin alte țări.

Tarom a și informat pe Facebook cum stă treaba cu aceste promoții pe care le acordă tuturor: „Compania TAROM nu organizează niciun survey prin care să ofere bilete gratuite! Vă rugăm să ignorați acest link http://taromair.us/!” Da, semnele ar fi fost oricând acolo, de la site-ul diferit de cel al Tarom la pagina oficială de Facebook pe care oamenii o puteau verifica pentru anunțuri.

Totodată, CERT-RO avertizează că promoțiile false circulă și pe WhatsApp. „Acestea sunt concepute cu scopul de a determina victima să divulge o serie de date personale sau bancare, prin completarea așa-ziselor informații necesare pentru obținerea premiului”, explică instituția.

Din nefericire, fără să fiu în punctul în care să spun: „ți-am zis eu”, suntem chiar în acel punct. Pe PLAYTECH am avut deja un articol în care colega mea explica ce se întâmplă cu farsele pe Facebook (sau alte rețele sociale) și de ce nu vom scăpa prea curând de ele. Da, e vina oamenilor creduli, naivi, care cred că toate premiile pică din cer. Concluzia acelui articol era că: „oamenii uită de ele și ajung să cadă de fiecare dată în aceeași plasă. Ori asta, ori se gândesc că poate acum au mai multe șanse”.

Citește și: