Aplicația Clever Taxi a fost cumpărată pentru o sumă cu șapte zerouri

Aplicația Clever Taxi a fost cumpărată pentru o sumă cu șapte zerouri

Aplicația Clever Taxi este preluată, începând de astăzi, de către compania germană mytaxi, contra unei sume colosale.

Aplicația Clever Taxi a fost creată de către compania Clever Tech și este extrem de utilă dacă ești în căutarea unui taxi și vrei să eviți să faci cu mâna sau să aștepți câteva minute în telefon, la dispecerat.

Cei de la mytaxi sunt o companie germană care activează în același domeniu și care s-a afirmat ca lider pe piața europenă, având susținerea celor de la Daimler. Detaliile tranzacției nu sunt cunoscute, printr-un acord comun între Clever Taxi și mytaxi, însă aceștia au confirmat că suma este una de opt cifre, astfel că vorbim despre un preț de cel puțin zece milioane de euro.

Clever Taxi a luat ființă în urmă cu șapte ani, fiind creația lui Mihai Rotaru și a lui Alex Dumitru, ajungând acum să fie funcțională în 20 de mari orașe ale României. Mai bine de 17.000 de șoferi s-au înregistrat în aplicație, aceștia deservind mai bine de 600.000 de pasageri care își cheamă taxiuri prin intermediul aplicației. Cu toate că avem de-a face cu o achiziție în proporție de 100%, clienții aplicației nu vor avea de-a face cu vreo modificare care să le afecteze experiența de utilizare.

mytaxi, în schimb, este pe piață din 2009, fiind folosită în prezent de peste 120.000 de șoferi, asigurând astfel primul loc pentru companie pe piața europeană. 70 de orașe din 11 țări europene beneficiază de serviciile acestei aplicații. La cinci ani după fondare, în 2014, mytaxi a devenit subsidiară a celor de la Daimler Mobility Services GmbH.

Datorită acestei mutări de piață, mytaxi ajunge pentru prima oară într-o țară din Europa de Est, acesta fiind probabil primul pas în această direcție.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: