PowerUp Dart îți transformă avioanele de hârtie în drone inteligente

După o lungă perioadă în care s-a aflat în stadiu de prototip, un nou gadget este capabil să-ți transforme banalul avion de hărtie într-o dronă controlabilă cu telefonul.

În funcție de vârsta pe care o ai, avioanele de hărtie s-ar putea să fi jucat un rol foarte important în copilăria ta. Sunt șanse foarte mari să fi fost implicat în competiții cu prietenii pentru avionul care zbura la distanța cea mai mare. Pornind de la acea premisă, un entuziast al zburătoarelor din hărtie s-a gândit să ducă la un cu totul alt nivel experiența jocului cu o astfel de creație.

Compania PowerUp a lansat în urmă cu câțiva ani un avion de carton care venea la pachet cu un mecanism motorizat pentru a fi controlat de la distanță. Deși nu cred că micuțul dezvoltator s-a îmbogățit din acel produs, se pare că nu vrea să renunțe la îmbunătățirea clasicului avion realizat manual din hârtie. Spre deosebire însă de conceptul de la finele lui 2013, de această dată vorbim de un mecanism pe care îl poți atașa propriului avion de hărtie. Nu mai ești limitat la creația zburătoare a celor de la PowerUp.

Intitulat PowerUp Dart, noul gadget este promovat ca un kit de conversie ce permite transformarea oricărui avion de hărtie într-o dronă zburătoare ce poate fi manevrată printr-o aplicație de mobil. Pentru a deveni un produs comercial, gadgetul caută să-și obțină finanțarea pe Indiegogo. Astfel, doar imaginația ta te oprește să faci ceva spectaculos, original și gata să devină viral.

”Acest kit de conversie îți oferă superputeri la realizarea de avioane de hârtie. Este simplu, creezi un mic avion de hârtie, atașezi Dart și utilizezi controalele din aplicația Dart pentru smartphone pentru a zbura prin grădină, birou sua în parc.” Este important de reținut că, dacă îți rotești mâinile cu telefonul în mână, ai mari șanse să faci niște trucuri spectaculoase în aer cu avionul. Întregul gadget cu câteva modele de avioane incluse în pachet te costă 29 de dolari.

Alexandru Puiu
15:30 19.02.2018
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video