China ar lucra la o armă cu o forță distructivă imensă

China ar lucra la o armă cu o forță distructivă imensă

Câteva fotografii au făcut oamenii să fie suspicioși în ceea ce privește intențiile Chinei, dar mai ales relația pe care o are cu Statele Unite. China ar lucra la o super armă care folosește electromagnetism.

Pe 31 ianuarie, câteva fotografii au ieșit la iveală, fotografii care arată că China ar putea lucra la un tun electromagnetic. Cunoscută drept railgun, după denumirea din engleză, aceasta folosește forțele electromagnetice pentru a lansa proiectile. Proiectilul n-are nicio capacitate explozivă, dar puterea vine din viteza cu care e lansat. Dacă acest lucru se confirmă, relațiile dintre țară și Statele Unite ar putea să se schimbe drastic. Ține însă cont că și America a testat așa ceva.

Tehnologia electromagnetică este un prim pas către o nouă formă de arme strategice. Trenurile hipersonice funcționează prin propulsarea proiectilelor de-a lungul șinelor încărcate electric la viteze mari, folosind forța electromagnetică. În testele americane, prototipul șinelor hipersonice a tras proiectile cu viteze de până la 7.800 km/oră, pe o distanță impresionantă de aproximativ 150 de kilometri.

Dar, după 10 ani de dezvoltare, Statele Unite a renunțat la proiect. Acest lucru s-a întâmplat din mai multe motive, inclusiv că aceste tipuri de arme sunt extrem de greu de folosit în luptă. Chiar și așa, în timp ce există dificultăți asociate cu tehnologia armei, nu este imposibil.

Într-un interviu pentru New Scientist, Justin Bronk de la Royal United Services Institute din Marea Brritanie, a discutat problemele politice care ar apărea dacă această armă va fi proiectată.

„Nu există mecanism de apărare cunoscut împotriva unei astfel de arme. Este prea rapidă și prea mică pentru sistemele de apărare antirachetă și antiaeriene actuale”, spune Bronk.

După cum a arătat Bronk, o pistă funcțională hipersonică ar reprezenta o nouă generație de arme. Totodată, forțează alte națiuni să dezvolte sisteme noi de apărare pentru atacuri potențiale. Deci, în timp ce super arma nu a fost confirmată, dacă ar exista, ar însemna că China are un atu militar însemnat. Asta dacă nu îl folosești ca să sperie alte țări.

Astfel, dacă China o poate integra ca o componentă majoră în viitorul ei arsenal de flote, îi va oferi un avantaj simbolic semnificativă față de americani.

Sursa: Futurism