Cele mai noi fotografii cu planeta Marte trimise de robotul NASA

Cele mai noi fotografii cu planeta Marte trimise de robotul NASA

NASA a adăugat la colecție alte câteva fotografii panoramice uimitoare cu Marte. Pe tine te bucură, pe cercetători îi ajută să afle dacă Planeta Roșie este sau a fost capabilă să susțină viață.

Roverul Curiosity, robotul controlat de NASA cu ajutorul căruia explorează Marte, a avut o perioadă destul de ocupată, ca turist. Robotul a capturat câteva fotografii de pe Planeta Roșie, cu peisajul marțian nu foarte animat, dar destul de uimitor.

Curiosity face parte din misiunea NASA Mars Science Laboratory, iar treaba lui este să trimită imagini brute, la indicațiile echipei care se ocupă de misiune. Cel mai recent lot de fotografii sunt surprinse de creasta Vera Rubin, pe care o investighează de câteva luni. Curiosity încearcă să afle dacă Marte este sau a fost capabilă vreodată să susțină vreo formă de viață.

Din imaginile trimise de robot, NASA a creat o vedere panoramică uimitoare cu craterului Gale, pe care Curiosity l-a explorat de când a aterizat în august 2012. Videoul este creat pe baza a 16 fotografii puse cap la cap, pe care robotul NASA le-a surprins de la 304 metri înălțime.

În plus, vederea se întinde pe o suprafață mai mare 48 de kilometri și arată traseul pe care Curiosity l-a parcurs în ultimii cinci ani, în timp ce se deplasa la o viteză de un centimetru pe secundă. Deși Curiosity a umblat constant timp de cinci ani, este prima dată când întreaga misiune este prezentată cap-coadă. Premiera este și pentru cercetători, dar mai ales pentru noi.

[readmore]

În orice caz, Curiosity mai are de aflat multe secrete ale Planetei Roșii, întreaga suprafață marțiană fiind plină de mistere. Studiile recente au arătat că, în urmă cu milioane de ani, Marte a fost capabilă să susțină viață și asta pentru că exista apa. Acum, cercetătorii trebuie să afle, în detaliu, ce s-a întâmplat și ce a determinat ca planeta să se transforme dintr-una umedă, într-o planetă aridă.

Sursa: RT