Cea mai scumpă cheie de mașină e pe cât de kitschoasă ți-o imaginezi

Cea mai scumpă cheie de mașină e pe cât de kitschoasă ți-o imaginezi

O cheie de mașină din safir și cristal e ultimul lucru de care ai nevoie în viață, dar sunt oameni care au cheltuit o avere să o aibă, chiar dacă nu conduc o mașină scumpă.

Să te afli în punctul în care cheia costă mai mult decât mașina în sine, înseamnă că ai depășit orice limită a bunului simț în raport cu consumerismul.

Cei de la Aston Martin au introdus pe piață prin 2008 o cheie fascinantă aparent, sclipitoare, ultra-modernă, stilată, dar inutilă. Nu în sensul că doar aspectul era de ea, dar nu făcea nimic în plus față de o echeie ieftină de plastic, precum cea de la Dacia.

Cheia de safir și cristal a fost creată special pentru modelele Aston Martin DB9s, DBSes și altele, dar era atât de scumpă, încât valora mai mult decât unele autoturisme vechi la mâna doua. Și, totuși, și-a câștigat reputația de cea mai tare cheie de mașină realizată vreodată. Chiar și Top Gear i-a acordat atenție într-un episod al emisiunii.

Care a fost mereu rolul unei chei de mașină? Indiferent că vorbim de o cheie obișnuită, precum cele vechi care semănau cu o cheie de la un bordei, sau de cheile mai noi, tip telecomandă care descuie/încuie ușile și pornește motorul, toate s-au rezumat doar la aceste funcții pentru că asta ar trebui să facă o cheie.

Sigur, mai sunt și șoferi care-și decorează cheia de mașină cu tot felul de brelocuri. Apoi a venit Aston Martin cu o cheie creată special pentru bogați. Nu ai nevoie de niciun breloc la ea. Este ea însăși ca un breloc, iar safirul și cristalul îi țin loc de orice alt obiect de decor.

Costă vreo 2.000 de dolari. Partea cea mai interesantă e că acel cristal, care ar trebui să o protejeze de zgârieturi și julituri, ei bine, nu o face, chiar deloc. Se comportă ca orice altă cheie, ceva mai dură, ce-i drept, dar care se poate strica instantaneu dacă nu ești atent cu ea.

Citește și:
Sursa: Jalopnik