Aston Martin a lansat un submarin inspirat de James Bond

Aston Martin a lansat un submarin inspirat de James Bond

Aston Martin este un brand asociat în general cu mașini de lux, dar producătorul britanic își încearcă norocul cu un submarin personal futurist.

După câteva decenii în care l-am văzut pe James Bond într-un Aston Martin, compania engleză a colaborat cu Triton Submarines la realizarea unui alt gadget demn de faimosul spion. În continuare nu vorbim de o creație motorizată accesibilă sub blazon britanic, dar acest submarin merită toată atenția din mai multe puncte de vedere.

Când oficialii Aston Martin au dezvăluit proiectul pentru scufundătorul din imaginea de mai sus, au insistat foarte multe pe faptul că va fi vorba de un vehicul în ediție limitată. Nu este exclus să vedem și alte submarine, bărci sau iahturi de lux sub aceeași siglă, dar vor exista doar câteva exemplare de Aston Martin Project Neptune.

Destinat celor cu buzunare foarte adânci, submarinul va împruma o mare parte din detaliile de construcție și design dintr-un submarin existent al celor de la Triton Submarines. Practic, baza va fi dată de Triton 1650/R LP, un submarin de talie mică cu trei locuri pentru scufundări de până la 500 metri adâncime. Are 1,8 metri înălțime și o greutate totală de patru tone. Respectivul model este cel mai compact submarin aflat în producție. În ceea ce privește autonomia, poate rezista până la 12 ore sub apă. Pentru a te bucura de mediul marin înconjurător, include cinci proiectoare a câte 20.000 de lumeni. Ca referință, Triton 1650/R LP avea un preț de pornire de 3,3 milioane de dolari.

Modelul celor de la Aston Martin va împărtăși specificațiile de mai sus, dar va fi un pic mai arătos datorită finisajelor premium, iar interiorul ar trebui să te lase cu gura căscată. Un preț orientativ nu a fost făcut public pentru primul submarin Aston Martin. Rămâne să vedem când va ajunge în magazine jucăria din imaginile alăturate pentru a ne decide dacă ”merită”.
Project_Neptune_2-jpg

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: