LG anunță televizorul 8K de 88 inci care-ți cucerește ochii

Cu câteva zile înainte de CES 2018, cei de la LG au dezvăluit primul panou OLED cu rezoluție 8K și o diagonală de 88 de inci.

Importantul târg de tehnologie CES 2018 se va desfășura în acest an în perioada 9-12 ianuarie. În acel context, vom avea parte de unele dintre cele mai importante lansări din prima jumătate a anului. Se pare însă că mai multe companii nu au mai avut răbdare și au anunțat deja o parte dintre produsele cu care vor încerca să facă valuri la Las Vegas, în Statele Unite ale Americii.

Printre companiile nerăbdătoare se numără și LG, a cărui divizie de ecrane a făcut o treabă impresionantă în ultimii ani pe partea tehnologiei OLED. Din acest motiv, nu ar trebui neapărat să vină ca o surpriză faptul că a dezvăluit în mod oficial primul panou 8K cu o diagonală de 88 de inci.

Este important de făcut distincția între primul televizor 8K dezvăluit în urmă cu aproximativ un an și primul OLED 8K anunțat cu această ocazia de către LG Display. Inițial, a fost vorba de un LCD 8K, semnificativ mai gros, mai greu și cu un consum energetic mai mare decât creația LG.

Pentru următorii câțiva ani, cei mai mulți dintre noi vor încerca să facă tranziția la televizoare 4K, iar serviciile de streaming și televiziunile vor încerca să genereze cât mai mult conținut video compatibil cu acest standard. Asta nu se va schimba prea curând.

Dezvăluirea de televizoare 8K cu o rezoluție nativă de 7680 x 4320 este mai degrabă o dovadă a evoluție tehnologie, decât o lansare efectivă. Pe lângă faptul că o astfel de creație ar avea un preț exorbitant, este puțin probabil să ajungă prea curând în magazine. În plus, este aproape imposibil să găsești conținut video cu o rezoluție de 16 ori mai mare decât Full HD. Mai multe detalii despre lansările de TV-uri de la LG pentru 2018 vor fi făcute publice la CES în perioada imediat următoare.

Citește și: