Cele mai amuzante atacuri ale hackerilor din toate timpurile

Cele mai amuzante atacuri ale hackerilor din toate timpurile
Sursa foto: Flickr/David Whelan

De regulă, atacurile hackerilor sunt orice, numai nu amuzante. Ele pot dezvălui secrete de stat sau chiar distruge reputații. Touși, nu despre ele vorbim aici.

De-a lungul timpului, au existat hackeri al căror unic scop a fost să se distreze puțin și să fie niște troli veritabili – nimic rău în asta, atâta timp cât limitele etice încă rămân acolo.

Hackerii au forțat facilitățile nucleare iraniene să cânte AC/DC

cele mai amuzante atacuri de la hackeri

Mai mulți hackeri și agenți guvernamentali ar fi încercat să destabilizeze programul nuclear al Iranului. Două facilități nucleare au suferit un atac cibernetic cu un final neașteptat. Zi și noapte, în cele două fabrici s-a auzit la boze piesa „Thunderstruck” de la AC/DC. Muzica s-a auzit încontinuu, fără să poată fi oprită.

Operațiunea „Prăjiturica”, care a schimbat instrucțiunile de bombardare cu rețete de prăjituri

cele mai amuzante atacuri de la hackeri

În 2011, serviciul secret de securitate MI6 din Marea Britanie a ales o metodă mai puțin obișnuită de a lupta împotriva site-urilor teroriste. Astfel, ei au înlocuit informațiile cu privire la construirea de bombe de pe un site al-Qaeda cu rețete de prăjituri. Cei curioși cu privire la bombe se puteau bucura de rețete luate direct din cartea prezentatoarei TV Ellen DeGeneres, „Best Cupcakes in America”.

Site-ul Vogue a fost transformat de hackeri într-un site cu dinozauri cu accesorii

cele mai amuzante atacuri de la hackeri

În 2013, pe site-ul Vogue s-a putut folosi celebrul cod din tastatură Konami, cândva specific doar jocurilor video (codul implică să apeși următoarele taste: sus, sus, jos, jos, stânga, dreapta, stânga, dreapta, B, A). Cei care au folosit codul pe site au putut vedea cum pe ecran le apar mai mulți dinozauri, fiecare împopoțonat cu pălării și bijuterii. Deși nimeni nu știe cine a fost în spatele farsei, mulți cred că glumețul a fost un angajat.

Samy, tipul care s-a împrietenit cu aproape toată lumea de pe MySpace

cele mai amuzante atacuri de la hackeri

În 2005, o vulnerabilitate a site-ului MySpace i-a permis hacker-ului Samy Kamkar să creeze virusul cu cea mai rapidă rată de răspândire. La doar o zi de la lansare, virusul a infectat cel puțin un milion de pagini MySpace. Cei afectați de atac trimiteau fără să vrea o cerere de prietenie către profilul lui Samy și, dincolo de asta, deveneau fericiții posesori ai mesajului „Dar, mai presus de toate, Samy este eroul meu” pe pagina lor.

Ziua în care Burger King a devenit McDonald’s

cele mai amuzante atacuri de la hackeri

Dacă ești hacker și reușești să intri în contul unui restaurant fast-food, probabil că primul lucru pe care îl vei face va avea legătură cu rivalul restaurantului respectiv. În 2013, un hacker necunoscut a pătruns în contul de Twitter de la Burger King și – desigur – a schimbat numele și avatarul cu cele de la McDonald’s. Mai mult, a postat un tweet în care anunța că Burger King a fost vândut celor de la McDonald’s, care a fost urmat de altele în același ton. Descrierea paginii de Twitter a fost pe măsura așteptărilor, anunțând că Burger King a fost vândut din cauză că burgerul Whopper nu a avut succes și prezentând sloganul „LIBERTATEA ESTE EȘEC”.

Citește și:
Sursa: Ranker