Cel mai scump smartwatch nu va deveni inutil peste doi ani

Cel mai scump smartwatch nu va deveni inutil peste doi ani

În teorie, este o inconștiență să investești bani în cel mai scump smartwatch, dar Tag Heuer a găsit o soluție inspirată pentru îmbătrânirea hardware-ului.

Ceasurile inteligente, la fel ca smartphone-urile sau laptopurile, se uzează iremediabil în timp. Începând cu bateria care devine inutilă și terminând cu procesorul ce pare să devină mai lent, nu prea ai de ce să cheltui foarte mulți bani pe un smartwatch. Se pare însă că Tag Heuer are totuși câteva argumente pentru a te convinge că achiziția unui ceas cu 197.000 de dolari care rulează Android Wear nu este cea mai proastă decizie pe care o poți lua.

Printre altele, Tag Heuer s-a prezentat în aceste zilele la Salonul Internațional de Orologie Modernă de la Geneva cu o versiune îmbunătățită a smartwatch-ului lansat în urmă cu câteva luni. Ceasul inteligent al producătorului a fost considerat din start un moft, având în vedere prețul de aproximativ 1600 de dolari. Conform experților Tag Heuer, acel model era prea ieftin comparativ cu puterea brandului în piață. De aceea, s-au prezentat la Geneva cu Tag Heuer Connected Full Diamond.

Deși ar fi aproape imposibil să le numeri manual, ceasul descoperit de redactorii Droid Life este acoperit cu 589 de diamante. În privința celorlalte specificiații, dispozitivul este absolut identic cu Tag Heuer Connected Modular 45 lansat în 2017. Cu un preț de achiziție de 197.000 de dolari, acesta este cel mai scump smartwatch creat vreodată.

Dacă ești curios ce primești de acei bani, în principiu, prețul se justifică prin materiale prețioase. Carcasa și brățara ceasului sunt realizate din aur alb finisat foarte bine. Diamantele de 23,35 carate au fost împărțite în felul următor, 78 pe cadran, 16 pe balamale și 495 pe brățara efectivă. În final, costul aproximativ al unui diamant este de 334 de dolari.

În cazul în care cei 17.000 de dolari pe care Apple îi cerea pe un Apple Watch Edition ți se păreau absurzi, e bine de știut că ai fi put să cumperi 11 exemplare cu valoarea de achiziție a Tag Heuer Connected Full Diamond.

Tag Heuer a promis că fiecare cumpărător al acestui gadget se va bucura de înlocuirea mecanismului electronic cu unul mecanic în aproximativ doi ani sau când utilizatorul va simți să procesorul sau bateria sunt uzate. Configurația hardware actuală include un panou AMOLED ce maschează un procesor Intel Atom Z34xx împreună cu module de Wi-Fi, Bluetooth, NFC și GPS.

Citește și: