TAG Heuer lansează un smartwatch modular

TAG Heuer lansează un smartwatch modular

TAG Heuer a lansat acum doi ani de zile primul său smartwatch, iar acum revine cu un proiect ambițios, bazat pe un design modular.

Tag Heuer Connected Modular 45 reprezintă a doua colaborare dintre Intel și Google, iar prețul rămâne în ton cu cel al ceasului din 2015. Astfel, prețul de pornire este de 1.650 de dolari, dar de data aceasta, s-ar putea să merite. Asta se întâmplă deoarece noul smartwatch vine cu piese interschimbabile, care îl transformă într-un accesoriu mult mai versatil.

Un aspect remarcabil este că modulul de smartwatch de 45mm poate fi schimbat chiar și cu o variantă clasică de ceas, cum ar fi Calibre 5 sau Heuer 02T Tourbillon. Astfel, chiar și atunci când ceasul inteligent nu va mai fi la modă, ceasurile clasice vor putea fi purtate în locul acestuia, folosind aceleași piese. De asemenea, există și posibilitatea ca Tag Heuer să mizeze pe module viitoare de ceas care să fie compatibile cu piesele actuale, scrie engadget.com.

Mai toate piesele ceasului pot fi schimbate: ceasul în sine este disponibil în variantele argintiu și negru, în timp ce cureaua este din cauciuc, din piele, din titan sau din ceramică, existând și câteva culori diferite. De asemenea, există și alte opțiuni care folosesc materiale premium, cum ar fi aurul roz sau chiar diamantele.

Smartwatch-ul în sine are un procesor Intel Atom Z34XX și vine cu 4GB de memorie. De asemenea, durata de viață a bateriei este de 24 de ore, iar ceasul este rezistent la apă, până la adâncimi de 50 de metri. Ecranul AMOLED de 1,39 inci este acoperit cu sticlă de safir, pentru protecție ridicată.

Momentan, ceasul va fi disponibil în Europa, SUA, Hong Kong, Japonia, Australia, Malaezia și Singapore.

Citește și: