Cel mai mare sondaj despre droguri vrea să afle ce bagă lumea

Cel mai mare sondaj despre droguri vrea să afle ce bagă lumea

Folosirea drogurilor este, de multe ori, un subiect tabu, în condițiile în care, de-a lungul timpului, s-au investit mulți bani în campanii de prevenire a dorinței oamenilor de a consuma substanțe care le alterează starea psihică.

An de an, din 2012 încoace, compania de cercetare Global Drug Survey realizează un sondaj la nivel mondial cu privire la obiceiurile de consum de droguri ale oamenilor. Cercetătorii speră să strângă sute de mii de răspunsuri de la oameni, pe care le vor folosi pentru a promova obiceiuri de consum mai sănătoase și a oferi informații în cadrul dezbaterilor cu privire la dezbaterile în privința drogurilor.

Cei de la The Global Drug Survey a început în 2012 un parteneriat cu experți medicali și grupuri media pentru a putea analiza și distribui sondajul. Informațiile strânse i-au ajutat să descopere lucruri foarte interesante.

Spre exemplu, în 2017, au conchis că ciupercile halucinogene sunt printre cele mai sigure droguri recreaționale folosite de oameni. Anul acesta, au descoperit că un mare procent din utilizatorii de marijuana prezintă semne de dependență, în pofida încăpățânării generale de a promova ideea că iarba nu dă dependență.

Pentru 2019, cercetătorii au realizat un sondaj cu întrebări care tratează mai multe probleme, de la consumul de droguri la hărțuirea sexuală.

Psihiatrul britanic Winstock, care a creat Global Drug Survey, a explicat că, în lumina mișcării Me Too, când mai multe femei au atras atenția asupra hărțuirii sexuale din partea bărbaților, a introdus în sondaj întrebări care să îi ajute pe cercetători să își dea seama ce rol joacă alcoolul și drogurile în incidentele de hărțuire sexuală.

„Este întreaga problemă a oamenilor care nu raportează [incidentele de hărțuire sexuală] din cauza temerilor că nu ar fi martori de încredere sau că poliția nu i-ar lua în serios”.

Dacă vrei să completezi și chestionarul celor de la Global Drug Survey, poți intra aici.

Citește și: