China are cel mai lung pod din lume cu fier cât 60 de turnuri Eiffel 

China are cel mai lung pod din lume cu fier cât 60 de turnuri Eiffel 

China plănuiește ca în următorul deceniu să încurajeze 250 de milioane de oameni să se mute în marile orașe aflate în curs de dezvoltare.

Pentru a face față viitoarei migrații, țara a investit zeci de miliarde de dolari în proiecte de infrastructură gigantice. În mai, China va termina unul dintre cele mai ambițioase proiecte de acest gen – cel mai lung pod din lume construit peste apă.

Construcția gigant va conecta Hong Kong-ul, Macau și Zhuhai. China a petrecut șapte ani și 15 miliarde de dolari pentru a termina podul. Acesta este construit în forma literei Y și are 55 de km – de 20 de ori mai lung decât podul Golden Gate din San Francisco. De asemenea, podul a fost construit și pentru a reduce traficul pe termen lung.

Cel mai lung pod din lume construit peste apă va avea o punte de 22.9 km și un tunel subacvatic de 6,7 km. Șase benzi de trafic vor trece de-a lungul acestuia, cu o viteză maximă permisă de 100km/h. Astfel, timpul de condus de la Hong Hong la Zhuhai va fi redus cu patru ore și 45 de minute. Pentru construție au fost folosite 400.000 de tone de oțel, suficiente pentru a construi 60 de turnuri Eiffel.

Acesta a fost proiectat astfel încât să reziste aproximativ 120 de ani. „În plus, ar trebui să reziste la un cutremur cu magnitudinea de 8 grade”, a declarat Zhu Yongling, un responsabil de conctrucția podului.

Ideea acestei construcții a apărut pentru prima dată în 1983 și a fost o fantezie a magnatului Gordon Wu Ying-sheung din Hong Kong. Viziunea sa a fost să construiască un pod care ar putea contribui la crearea unor legături economice mai bune între China, Hong Kong și Macau.

Cu toate acestea, procesul de construire nu a fost unul ușor. De când construcția a început în 2011, zece lucrători au decedat și mai mult de 600 au fost răniți în 275 de incidente. În plus, experți de la World Wildlife Fund (WWF) susțin că construirea podului a dus la scăderea numărului de delfini chinezi albi din zonă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: