Acest pod imprimat 3D seamănă cu o invenție scoasă din Alien

Acest pod imprimat 3D seamănă cu o invenție scoasă din Alien
Sursa foto: Youtube

Până cum știai că imprimantele 3D pot imprima anumite obiecte și prototipuri fragile. O echipă din Amsterdam a reușit să întreacă așteptările și să proiecteze 3D un pod.

Acesta este construit dintr-un tip nou de oțel, are aproximativ 12 metri și va fi instalat în cartierul De Wallen din Amsterdam. Proiectul la care a lucrat o echipă de designeri și ingineri a ajuns la workshop-ul MX3D din nordul orașului Amsterdam, unde vor avea loc ultimele teste și retușuri. Echipa va adăuga un strat protector și o tablă de oțel, care este, practic, doar o placă imensă din oțel tradițional.

Pasul final va fi atașarea unei instalații de senzori care monitorizează starea podului. Aceștia vor face măsurători în timp real și vor indica dispersarea greutății de pe pod. Astfel, se va putea afla câte persoane sunt pe pod și cât de repede se mișcă. Datele vor fi stocate pe un model digital, care le va oferi oamenilor de știință informații utile pentru modelele viitoare.

Siguranța este cea mai importantă când vine vorba de testarea unui astfel de proiect. Gijs van der Velden, cofondator al proiectului, a declarat că podul a fost testat cu 30 de persoane și totul a mers bine. El mai spune că podul va fi și mai sigur, odată cu atașarea tablei de oțel.

Cu toate acestea, modelele printate 3D ale construcției reprezintă cel mai spectaculos aspect. Gijs van der Velden a spus că atunci când au lansat ideea aveau doar o piesă printată. În 2015 nu știau de ce este capabilă această tehnologie și cum poate să evolueze proiectul.

Joris Laarman este cel care în 2004 a deschis un laborator de design în Amsterdam, unde a experimentat cu diferite tipuri de tehnologii și materiale. În cele din urmă, echipa a ales să folosească un tip de roboți personalizați 3D, care pot să construiască lucruri de orice dimensiune, deoarece se pot deplasa lejer în jurul unui obiect în aer liber.

Sursa: Gizmodo
Etichete: