Cea mai mare lovitură pentru Bitcoin vine din Coreea de Sud

Cea mai mare lovitură pentru Bitcoin vine din Coreea de Sud

Evaziunea fiscală este o problemă foarte importantă în țările dezvoltate, iar tranzacțiile de Bitcoin ce nu pot fi urmărite facilitează infracțiunea.

Monezile virtuale sau criptografice sunt disponibile doar online, în format digital. Ele se pot vinde sau cumpăra foarte ușor, dar nici o autoritate centrală nu știe exact câți Bitcoin are o persoană sau când a cumpărat sau a vândut ultima oară astfel de monezi. Datorită nivelului sporit de anonimitate pe care îl conferă utilizatorilor, acești bani au fost folosiți inițial pentru trafic online de droguri sau alte achiziții de mărfuri ilegale.

Între timp, Bitcoin împreună cu alte monezi criptografice și-au schimbat imaginea în fața publicului larg. Cu toate acestea, particularitățile ce au potențialul de a facilita evaziunea fiscală au rămas. Ca urmare, nu ar trebui să vină ca o surpriză anunțul oficialilor sud-coreeni de a interzice tranzacționarea de bani virtuali. Această veste vine după câteva săptămâni în care prețul Bitcoin a fluctuat atât de mult, încât criptomonezile au început să fie văzute ca o loterie, un joc de noroc.

Autoritățile sud coreene au decis la începutul acestei săptămâni să organizeze raiduri la mai multe sedii are unor companii care se ocupă cu tranzacționarea de cripto-monezi. Într-un interviu acordat de oficialii Coinone din Coreea de Sud pentru CNBC, aceștia au afirmat că sunt deja de câteva luni subiectul unei investigații, pe motiv că s-ar ocupa cu jocuri de noroc.

Momentan, interzicerea tranzacționării de monezi virtuale este în stadiu de proiect în Coreea de Sud, iar legea are nevoie de votul majorității din Adunarea Națională, pentru a intra în vigoare. Cu toate acestea, ministrul justiției din teritoriu a făcut mai multe promisiuni pe marginea subiectului, iar vestea îngrijorătoare s-a reflectat într-o scădere bruscă a prețului la Bitcoin, cea mai populară monedă virtuală. La nivel local, valoarea de achiziție a unei unități a scăzut cu 21% în mai puțin de 24 de ore.