02 nov. 2018 | 17:42

Ce rost mai au Tinder și toate aplicațiile de matrimoniale dacă nu agăți

ACTUALITATE
Ce rost mai au Tinder și toate aplicațiile de matrimoniale dacă nu agăți
James Martin/CNET

De obicei, când îți deschizi Tinder-ul, dai de zeci de match-uri și câteva conversații ca vai de ele, care nu au dus la nimic. Parcă nu mai are niciun rost să intri, nu?

Un studiu de la Esquire arată că 63% din utilizatorii de Tinder cu vârste cuprinse între 18 și 24 de ani intră pe aplicație doar de plictiseală – nu, nu pentru prietenie sau relații sau sex. Așadar, atunci când dai swipe prin mulțimea de sugestii de persoane cu care ai putea fi compatibil, câte din acele persoane caută de fapt ceva real?

Cei de la Huffington Post au discutat cu mai mulți mileniali care folosesc aplicația, pentru a înțelege mai bine cum o folosesc și cu ce scop.

Pentru unii e o formă de validare

Poate nu te surprinde, dar mulți utilizatori de Tinder folosesc aplicația pentru a-și crește încrederea în propria persoană. Egoist? Cu siguranță. Doar că oamenilor le place să știe că cineva îi place, iar swipe-urile le confirmă că foarte multă lume îi place.

Lisa, în vârstă de 23 de ani, este una din persoanele cu care au vorbit cei de la Huffington Post, iar ea a spus că, în cadrul relației sale deschise cu partenerul ei, folosește Tinder-ul pentru a-și menține la nivel ridicat încrederea în sine.

„Este vorba în mod egal despre vorbăraie și nesiguranță, dar folosesc aplicații de dating fără intenția de a mă culca cu oameni pentru a-mi oferi un imbold de ego”, a spus ea. „Mai ales că mă aflu într-o relație deschisă, iar partenerul meu face sex cu mult mai multe persoane decât mine”.

Alții vor doar senzația de conexiune

Din diverse motive, unii oameni preferă să folosească o aplicație de dating pentru a simți acea senzație de conexiune umană, chiar dacă la un nivel superficial. Poate părea bizar, dar are sens.

Billie, care are 31 de ani, le-a povestit celor de la Huffington Post că, în urma unei despărțiri de un partener abuziv emoțional, voia să aibă parte de conexiuni cu alți oameni, dar în viața reală îi răpeau prea multă energie, așa că s-a orientat către aplicațiile de dating.

„Este o modalitate simplă de a primi acel simț al conexiunii fără să dedici timp și efort ieșirilor afară”, a zis ea. „În loc să pornești o conversație în lumea reală, poți face asta din comfortul casei tale, dar să simți în continuare acel simț al conexiunii pe care noi, ca ființe sociale, îl vânăm”.

Dating-ul online poate fi și o sursă de divertisment

Uneori, Tinder-ul poate fi o sursă de amuzament neașteptată. La urma urmei, replicile de agățat mai mult sau mai puțin originale au și ele savoarea lor. Tocmai de aceea, unii preferă să intre pe Tinder când se simt plictisiți și au nevoie de o doză sănătoasă de râs.

Spre exemplu, tânăra de 22 de ani Parvati a povestit că, după ce mulți bărbați de pe Tinder au folosit replici de agățat prea agresive sau incomfortabile pentru a deschide conversația, a hotărât să mai folosească aplicația doar pentru a se amuza din când în când.

„Practic, cred că știu că acești băiețași de pe Tinder nu sunt cu adevărat interesați”, a explicat ea. „Trimit același mesaj fiecărei fete sau mă rog, în speranța că vor face sex”.

Unii oameni folosesc aplicațiile de dating să își crească statutul

Poate nu te-ai gândit la asta până acum, dar unii oameni intră pe aplicațiile de tip Tinder pentru a-și extinde rețeaua profesională. Aparent, Facebook-ul și Twitter-ul nu mai sunt de ajuns pentru a îndeplini această sarcină. Aplicațiile de dating ar părea un mediu cât se poate de inoportun pentru a-ți crește statutul profesional, dar cumva, oamenii au fost creativi și au găsit o modalitate de a schimba acest lucru.

Actrița și stilista Urszula, în vârstă de 24 de ani, folosește aplicația Bumble pentru a face cunoștință cu cât mai mulți oameni pe plan profesional. Ea caută să își facă noi cunoștințe și să găsească noi oportunități profesionale.

„Îi ignor și le dau unmatch bărbaților care caută sex”, a povestit ea. „Am făcut ședințe foto cu bărbații [din aplicație] și am întâlnit bărbați super care lucrează în modă. Mi-a oferit acces la alte evenimente și m-a ajutat să întâlnesc alți oameni grozavi, de succes și talentați”.