Căștile Panasonic ca niște ochelari de cal sunt orice, dar nu futuriste

Căștile Panasonic ca niște ochelari de cal sunt orice, dar nu futuriste
Sursa foto: Screenshot Engadget

În ultima perioadă, au apărut tot felul de tehnologii, dar asta nu înseamnă că toate sunt geniale. Aici intră lejer și noul model de căști de la Panasonic.

Căștile Panasonic se numesc Enter Wear Space și sunt un prototip care a fost prezentat la evenimentul SXSW 2018. Prototipul a fost realizat în colaborare cu designerul de modă japonez, Kunihiko Morinaga și susține conceptul “tehnologie care te ferește de alte tehnologii”.

Căștile sunt făcute să anuleze sunetele din jurul tău și sunt dotate cu un fel de paravan care îți obturează câmpul vizual pentru a te concentra mai bine la ce ai de făcut. Ideea este să te ajute să te concentrezi când lucrezi în spații deschise sau în locuri publice gălăgioase și să nu fi distras de la treaba ta. Asta dacă chiar vrei să ieși în evidență cu niște ochelari de cal supradimensionați.

Casti panasonic SXSW

Motivul pentru care cei de la Panasonic au colaborat cu un designer de modă a fost să facă obiectul mai estetic. Căștile se folosesc ca unele obișnuite, sunt dotate cu Bluetooth și au mufă de căști. De asemenea, cei de la Panasonic spun că sunt utile, deoarece nu au fire care să ți se încâlcească la gât și că te poți mișca ușor cu ele.

Casti panasonic SXSW 3

La prima vedere poate părea interesant și, într-adevăr, este bine că producătorii sunt conștienți că, în ziua de azi, este din ce în ce mai greu să te concentrezi cu toată tehnologia care se află în jurul tău. Dar, poate, de asemenea, scoate în evidență cât de multă nevoie avem de idei și soluții care să rezolve problemele actuale cu care ne confruntăm, fie că este vorba de designul software-ului sau de obiceiurile individuale.

[readmore]

Cred, totuși, există și alte modalități prin care ne putem îmbunătăți concentrarea și nu avem nevoie de o metodă atât de drastică, precum acest prototip care efectiv îți obturează vederea, indiferent de cât de la modă este acesta.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: Engadget
Etichete: