24 feb. 2018 | 08:58

Căștile Apple AirPods pot funcționa mai bine cu Android datorită unui program

ACTUALITATE
Căștile Apple AirPods pot funcționa mai bine cu Android datorită unui program

Apple AirPods sunt considerate unele dintre cele mai bune căști complet fără fire, iar acum funcționează surprinzător de bine și pe Android.

Multe dintre gadgeturile și perifericele celor de la Apple sunt menite să ”colaboreze” tot cu aparate ale gigantului din Cupertino. Din acest motiv, nu poți să folosești un Apple Watch în tandem cu un smartphone Android, iar atrăgătoarele Apple AirPods sunt destinate utilizatorilor de iPhone și, eventual, iPad.

Având în vedere fiabilitatea și utilitatea căștilor Apple AirPods, un dezvoltator a lucrat timp de câteva luni la finisarea unei aplicații menite să te ajute să le folosești cu un Android. În continuare nu poți profita de întreaga lor funcționalitate, dar, subit, ești semnificativ mai aproape.

Dacă ești foarte încântat de Apple AirPods, dar ești utilizator de Android, le poți împerechea cu telefonul tău folosind AirBattery. Aplicația gratuită din Google Play funcționează surprinzător de bine și este actualizată constant. Cea mai recentă versiune incorporează câteva opțiuni ce păreau imposibil de obținut pe telefoanele cu platforma Google în urmă cu câteva luni.

Inițial, aplicația AirBattery îndeplinea un scop simplu. Îți afișa câtă energie electrică mai ai în fiecare cască și în carcasa de transport ce funcționează ca acumulator. Acum, a introdus suportul pentru detectarea amplasării căștilor în ureche. Această particularitate este menită să pună orice sursă de muzică de pe telefon pe pauză în momentul în care ai scos una dintre căști din ureche. Funcția este disponibilă nativ pentru posesorii de iPhone.

Pe Android, noua funcție nu este compatibilă în mod oficial decât cu aplicațiile Spotify și Netflix, dar are mari șanse să îți pună pe pauză și redarea de pe alte aplicații populare. Singura problemă este că, dacă optezi pentru activarea funcției ”in-ear detection”, vei face un mic compromis de autonomie, conform dezvoltatorului. Acest detaliu este cauzat de faptul că, pentru respectiva opțiune, este nevoie de rularea în permanență a scannerului pentru dispozitive BLE (Bluetooth Low Energy).

Detaliile de fond contează însă mai puțin, important este că ai un motiv în plus să-ți cumperi căștile celor de la Apple, chiar dacă faci parte din ”echipa adversă”.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele