Cărți science fiction pe care să le citești înainte să devină seriale

Cărți science fiction pe care să le citești înainte să devină seriale

Tot mai multe cărți SF sunt transformate în seriale TV, unele bune, altele mai puțin. Asta este bine pentru că aduce operele autorilor în fața unui public numeros, dar în același timp este important să citim cărțile deoarece astfel putem trăi altfel opera. Mai jos vă prezentăm câteva cărți SF numai bune de citit, înainte să fie transformate în seriale.

The Sirens of Titan de Kurt Vonnegut

Sirenele de pe Titan este al doilea roman al scriitorului american și, în același timp, unul dintre cele mai populare. Adaptarea cărții pe micul ecran va fi realizată de co-creatorul Rick and Morty Dan Harmon și scriitorul Evan Katz (Small Crimes, 24). Implicarea celor doi în dezvoltarea serialului bazat pe cartea lui Vonnegut a fost anunțată în iulie 2017, dar de atunci nu a mai fost anunțat nimic nou.

The Passage de Justin Cronin

Omenirea nu se află într-o stare foarte bună: un medicament care trebuia să întârească sistemul imunitar al oamenilor este defapt un virus care-i transformă în niște creaturi asemănătoare vampirilor. În prima parte a cărții aflăm cum s-a ajuns în acestă situație, apoi acțiunea sare în viitor și vedem cum omenirea se chinuie să supraviețuiască în această situație. Cartea lui Cronin lansată în 2010 este urmată de The Twelve în 2012 și The City of Mirrors în 2016.

Serialul este produs de Scott Free Production, casa de producție a lui Ridley Scott, și în mai 2018 a apărut primul trailer, iar data de lansare este stabilită pentru 2019.

The Nightflyers de George R.R Martin

The Nightflyers este o culegere de șase povestiri scurte scrisă de tatăl Game of Thrones și este transformată de canalul TV SyFy într-un serial. Ce știm este că Pământul este pe moarte și echipajul Nightflyer se aventurează în spațiu pentru a găsi un alt loc unde omenirea ar putea supravețiu. Bineînțeles, odată ce misiunea începe există o problemă la bordul navei și mai multe persoane mor. Echipajul realizează că ceva nu este în regulă cu nava și că nu se pot reîntoarce pe Pământ.

Serialul este realizat și difuzat în State de către Syfy, și de Netflix pe restul globului. Deci vom putea vedea și noi acest SF/Horror care se anunță interesant. Din păcate, Martin nu a fost implicat în realizarea serialului deaorece are un contract de exclusivitatea cu HBO.

Luna: New Moon de Ian McDonald

Acțiunea cărții are loc la 50 de ani după ce Luna a fost colonizată și vedem cum cinci mari familii se bat pentru controlul asupra planetei. Cele cinci dinastii fac tot cele stă în putință pentru a-și crește influența asupra societății feudale de la suprafața Lunii.

Cartea lui McDonald a fost descrisă ca fiind „Game of Thrones pe lună” și multe firme de la Hollywood s-au bătut pentru a obține drepturile de televizare. CBS Television a câștigat licitația în 2015 și Shane Brennan (NCIS) a fost desemnat să se ocupe de producție.

Seria de cărți Foundation de Issac Asimov

Fundația este o serie literară science fiction creată inițial ca o trilogie apoi Asimov a mai scris încă patru romane. Astfel, cele șapte opere sunt unele dintre cele mai apreciate opere din domeniu, iar acum vom putea, măcar o parte, pe TV.

David S. Goyer, cel care a scris alături de Christopher Nolan filmul Dark Knight, și Josh Friedman, scriitorul Sarah Connor Chronicles, se vor ocupa de adaptarea operelor și de conducerea serialului TV. În plus, Skydance, compania din spatele Terminator, Star Trek sau Mission: Impossible, este implicată în proiect.

Serialul a fost comandat și va fi distribuit de Apple.

3001:The Final Odyssey de Arthur C. Clarke

Este al patrulea și ultimul roman din seria Odiseea spațială, care mai cuprinde romanele 2001: O odisee spațială (1968), 2010: A doua odisee (1982) și 2061: A treia odisee (1987). Cartea prezintă aventurile lui Frank Poole, astronautul ucis de HAL 9000 în 2001, după ce trupul înghețat al acestuia este descoperit. Știința permite readucerea la viață a lui Poole.

În 2014, SyFy a anunțat că plănuiește să transforme cartea lui Clarke într-o miniseri, iar Ridley Scott era producător, dar de atunci nu mai știm nimic despre evoluția proiectului.

Citește și: