24 aug. 2018 | 10:15

Cea mai importantă serie a lui Isaac Asimov devine serial TV! VIDEO

ACTUALITATE
Cea mai importantă serie a lui Isaac Asimov devine serial TV! VIDEO

Una dintre cele mai importante opere de science fiction este, în sfârșit, transformată într-un serial TV. Să sperăm că adaptarea va fi una de calitate și astfel mai mulți oameni să ajungă să cunoască aceste cărți.

Fundația este o serie literară science fiction creată inițial ca o trilogie apoi Asimov a mai scris încă patru romane. Astfel, cele șapte opere sunt unele dintre cele mai apreciate opere din domeniu, iar acum vom putea, măcar o parte, pe TV.

David S. Goyer, cel care a scris alături de Christopher Nolan filmul Dark Knight, și Josh Friedman, scriitorul Sarah Connor Chronicles, se vor ocupa de adaptarea operelor și de conducerea serialului TV. În plus, Skydance, compania din spatele Terminator, Star Trek sau Mission: Impossible, este implicată în proiect.

Interesant este că acest serial a fost comandat de Apple și va fi interesant să vedem unde va fi difuzat serialul. Deocamdată nu se știu mai multe detalii despre cine va juca în serial sau cum va fi abordată seria lui Asimov. Vor face un sezon pentru fiecare carte sau vor îmbina mai multe elemente din toate cele trei cărți? Oricum ar fi eu sunt tare curios să văd ce o să iasă.

La baza seriei se află matematicianul Hari Seldon, care își petrece întreaga existență dezvoltând o ramură a matematicii numită psihoistorie. Folosind legile acțiunii maselor, psihoistoria poate prezice viitorul, însă numai la scară largă; la o scară redusă este predispusă erorilor.

Psihoistoria funcționează bazându-se pe principiul conform căruia comportamentul unei mase de oameni poate fi previzibil dacă masa respectivă este foarte mare ca număr (cum ar fi populația galaxiei care este de aproximativ un cvadrilion de oameni).

Folosind această tehnică a psihoistoriei, Seldon prezice căderea Imperiului Galactic, imperiu ce are în componență întreaga Cale Lactee, cădere urmată de o eră întunecată ce va dura treizeci de mii de ani înainte ca un al doilea Imperiu Galactic să se formeze.

Pentru a scurta această perioadă de barbarism, Seldon creează două Fundații de dimensiuni relativ mici, la polii opuși ai galaxiei, care să păstreze totalitatea cunoștințelor acumulate până atunci.