26 apr. 2018 | 14:48

VIDEO Carcasele de telefoane care te conving să nu mai folosești telefonul la volan

VIDEO ACTUALITATE

Carcasele de telefoane sunt un accesoriu care aduce un bonus de personalitate smartphone-ului, dar care s-ar putea să te și pună pe gânduri.

Pe măsură ce telefoanele au devenit tot mai fragile, a reapărut nevoia folosirii carcaselor pentru acestea. Firește, nu îți mai simți telefonul la fel când îl acoperi cu o husă, însă e mai bine decât să-ți pregătești funia după ce ai scăpat un Samsung Galaxy S9 sau un iPhone X pe jos.

O altă problemă a zilelor noastre, dincolo de fragilitatea telefoanelor, e faptul că mulți sunt atât de dependenți de ele încât încearcă să-și distribuie atenția între ecranul smartphone-ului și volanul pe care îl țin într-o mână. Într-o încercare inedită de creare a unei campanii de conștientizare cu privire la riscurile asociate folosirii telefoanelor la volan, Volkswagen a creat o serie specială de carcase de telefon.

Acestea sunt create din metalul mașinilor implicate în accidente rutiere. ”Credem că o carcasă făcută din caroseria unei mașini distruse într-un accident te va face să te gândești mai bine înainte să folosești telefonul la volan”, spune Johan Karlson, brand manager la Volkswagen Stockholm.

Noile carcase și campania de PR aferentă ar putea să trezească în oameni câteva gânduri cu privire la folosirea telefonului la volan. Dacă asta nu e de ajuns, Volkswagen îți mai spune că ai de 23 de ori mai multe șanse să faci accident dacă folosești smartphone-ul în timp ce conduci.

VW spune că a produs 153 de astfel de carcase realizate manual, câte una pentru fiecare accident grav produs în Suedia, începând cu februarie 2018, de când o lege nouă care interzice folosirea telefoanelor la volan a intrat în efect. Banii obținuți din vânzările de carcase vor ajunge la Trafikskadefonden, o organizație care ajută victimele accidentelor să își revină după eveniment. Fiecare carcasă costă aproximativ 70 de dolari.