Când se lansează OnePlus 6T, telefonul chinezilor fără mufă de căști

Când se lansează OnePlus 6T, telefonul chinezilor fără mufă de căști

OnePlus 6 a fost anunțat în vară, dar chinezii încă se țin de programul cu două telefoane pe an. Cel de-al doilea vine după Pixel 3 de la Google.

Despre OnePlus 6T s-a vehiculat inițial că va fi prezentat pe 17 octombrie. Asta însemna la circa o săptămână după ce Google ar fi prezentat deja Pixel 3. Data aceea a fost infirmată chiar de către companie, care a venit cu una oficială și finală.

OnePlus 6T va fi anunțat pe 30 octombrie. Compania îl promovează sub sloganul „Unlock the Speed”, ceea ce nu spune prea multe despre ce va putea și nu va putea telefonul. Cert e însă că va avea scanner de amprentă în ecran și nu va mai avea mufă de căști.

Ce se mai știe despre OnePlus 6T e că va avea un ecran de 6,2 inci Full HD+ OLED, procesor Qualcomm Snapdragon 845 și 6 sau 8 GB de memorie RAM. Rămâne de văzut dacă chinezii vor avea și opțiune cu 512 GB de stocare. Apple și Samsung deja sunt acolo. În fapt, încă de la modelul precedent, schimbările nu vor fi prea mari.

Sunt ajustări de design, cu o crestătură mai mică în partea de sus a ecranului, cu un spate lucios și scanner de amprentă în ecran. Vor fi tot două camere pe spate și poți doar spera că vor fi mai bune, deși e puțin probabil.

Foarte probabil, telefonul va rula Android Pie modificat de companie și rebranduit în Oxygen OS.

OnePlus 6T va încheia ciclul lansărilor de toamnă în care Apple, Google și chiar Samsung își prezintă noi dispozitive. Deocamdată, singurul capitol la care chinezii mai concurează e raportul între preț și specificații. Camera foto n-a excelat niciodată. Și, pentru cei care preferă un Android pur, măcar versiunea care vine pe telefoanele OnePlus nu-i modificat masiv cum se întâmplă la Samsung și Huawei.

Citește și: